2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Tūrisma uzņēmēju tikšanās Likteņdārzā

Tūrisma uzņēmēju tikšanās Likteņdārzā

Ceturtdien, 16. jūlijā notika Kokneses novada tūrisma uzņēmēju tikšanās, kurā aicināti tika arī kaimiņu novadu uzņēmēji, tūrisma informācijas sniedzēji un attīstības plānotāji. Tikšanās mērķis bija iepazīties ar Likteņdārza tūrisma piedāvājumu un iespēju uzņēmējiem attīstīt savu biznesu sniedzot pakalpojumus. Iepazīties ar jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem Kokneses apkārtnē un pārrunāt par informācijas apmaiņas uzlabošanas iespējām.

Tikšanās sākās ar jaunāko tūrisma piedāvājumu prezentāciju. Kuģītis Vīgante uzņēmējus sagaidīja Kokneses pilsdrupās un izbrauca maršrutu pa Daugavu un Pērsi, kuru svētdienās piedāvā tūristiem. Ikdienā tūristiem un grupām iespējams kuģīti rezervēt iepriekš piesakoties. Kuģa kapteinis Egīls Zīle pastāstīja par kuģa tapšanas gaitu, projekta apgūšanu un iespējām atpūtai uz ūdens. Kuģa maršruta galapunktā Likteņdārzā uzņēmējus sagaidīja valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa, gide Daiga Dūniņa un SIA „Impresso” direktors Rūdolfs Būda. Uzņēmējiem tika prezentēta ekskursija pa Likteņdārzu, gan ar elektromobīļiem, gan kājām ejot. SIA „Impresso” piedāvā elektromobīļus un nodarbojas ar suvenīru tirdzniecību Likteņdārza apmeklētājiem. Elektromobīļus iecienījuši gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Braukšana ar elektromobīli ir patīkams piedzīvojums ik vienam.

Tikšanās gaitā dalībnieki diskutēja par Likteņdārza tapšanas gaitu un plānotajiem pasākumiem. Pārrunāja šis sezonas aktualitātes un to kā attīstās tūrisma sezona. Kaut gan laika apstākļi šogad ceļošanai nav īpaši labvēlīgi, tomēr tūristu aktivitāte jūtama viesu mājās, apskates objektos un ēdināšanas iestādēs.

Noslēgumā uzņēmēji vienojās, ka šādas tikšanās ir jāturpina, lai veicinātu savstarpējo sadarbību un informācijas apmaiņu.

D.Liepiņa, Kokneses tūrisma centra direktore

Pļaviņu novadu pārstāvēja Tūrisma informācijas centra vadītāja Līva Davidova un Uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Elita Kaņepēja.

 

Atstājiet komentāru