2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Uzsākti darbi vienota klientu apkalpošanas centra izveidei

Uzsākti darbi vienota klientu apkalpošanas centra izveidei

Valsts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atbalstījusi Pļaviņu novada domes iesniegumu un piešķīrusi EUR 19 600 valsts budžeta dotāciju un jau uzsākti darbi Valsts un pašvaldību vienota klientu apkalpošanas centra izveidei Pļaviņu novada pašvaldības ēkā Pļaviņās, Dzelzceļa ielā 11.

 

Centra izveide nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju kārtot jautājumus un saņemt pakalpojumus no Valsts iestādēm: Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts Zemes dienesta un novada pašvaldības. 

 

Saņemtais finansējums tiks izlietos klientu apkalpošanas telpu iekārtošanai, automašīnu stāvlaukuma izveidei pie domes ēkas, ērtas piekļuves nodrošināšanai klientiem ar īpašām vajadzībām, datoru un biroja tehnikas iegādei un centra darbības nodrošināšanai. Vienotais Valsts un pašvaldības iestāžu klientu apkalpošanas centrs darbību Pļaviņu novadā uzsāks 2015. gada 1. oktobrī un nodrošinās novada iedzīvotājus ar iespēju saņemt iestāžu pakalpojumus operatīvāk - vienā vietā, tuvāk dzīvesvietai.

 

Iedzīvotāju skaits novadā

Saskaņā ar valsts Iedzīvotāju reģistrā esošajiem datiem uz 01.07.2015. Pļaviņu novadā ir 5724 iedzīvotāji, t.sk.:

  • Aiviekstes pagastā – 728;

  • Klintaines pagastā – 773;

  • Vietalvas pagastā – 806;

  • Pļaviņās – 3417.

Atstājiet komentāru