2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Tiekas ar Eiropas Parlamenta deputāti

Tiekas ar Eiropas Parlamenta deputāti

15. un 16. septembris bija īpaša diena, jo šajā laikā divas Pļaviņu novada seniores bijām uzaicinātas apmeklēt Eiropas Parlamentu Briselē.

Ierosinājums uzaicināt Pļaviņu novada seniorus uz Briseli pirms kāda laika izskanēja vienā no Pļaviņu tautskolas nodarbībām, kad tajā viesojās Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Inese Vaidere. To izteica Biruta Irēna Osīte, un prieks, ka Vaideres kundze neaizmirsa par mums. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde uzrunāja pilsētas un aktīvākos seniorus no katra pagasta. Šoreiz braucienā devās Aiviekstes un Vietalvas pagastu pārstāves – es, šī raksta autore, un Biruta Irēna Osīte.

Pirmajā dienā vairāk kā četras stundas iepazināmies ar Eiropas Parlamenta darba specifiku, apskatījām plenārsēžu zāli. Tikāmies arī ar Inesi Vaideri, kura šogad uzņēma jau ceturto grupu no Latvijas. Šoreiz tie bija 22 cilvēki – gan jaunieši, gan seniori. Visi sabiedriski aktīvi cilvēki.

Tā bija ļoti interesanta diena, jo Briselē un parlamentā bijām pirmo reizi. Mūsu sarunā Vaideres kundze solīja, ka palīdzēs risināt jautājumu par ceļa asfaltēšanu no Odzienas līdz Vietalvai. Bija iespēja parunāt arī par citiem jautājumiem, un jutāmies gandarīti, ka esam uzklausīti.

Otrajā dienā savukārt apmeklējām vienu no Eiropas skaistākajām pilsētām Brigi. Braucot ar kuģīti, iepazināmies ar šīs tūristu iemīļotās pilsētas kanāliem. Apskatījām arī pilsētas centru. Tā kā iespaidu ir daudz.

 

Anna Jukša, Aiviekstes pagasta senioru biedrības „Ābeļziedi” vadītāja

Atstājiet komentāru