2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Latvijas televīzija Gostiņu bibliotēkā

Latvijas televīzija Gostiņu bibliotēkā

Jau kopš 2012. gada HansaMedia radošā grupa veido apsveikumus Latvijai. Kā spontāna un patriotiska ideja režisoram Jurģim Tūbelim un autorei Evai Ikstenai radās vēlme apsveikt savu valsti svētkos. Tagad iecere jau kļuvusi par tradīciju un tiek plānots šos video sveicienus radīt līdz Latvijas simtajai dzimšanas dienai.

2012. gadā "Latvijai 94! Gadi". Video autori divas nedēļas pirms Latvijas 94. dzimšanas dienas devās apkārt Latvijai, lai satiktu 94 cilvēkus vecumā no 1 – 94 gadiem. Nobrauca trīs ar pusi tūkstošus kilometru. Iemesls bija iepazīt un satikt cilvēkus, kuri veido Latvijas ikdienu.

2013. gadā "Latvijai 95! Darbs". Apsveikumā uzņēmīgi cilvēki un viņu ikdienas darbi tika iemiesoti video. Dziesmu, ko izpildīja koris, stāvot uz Nacionālā teātra skatuves, izdziedāja dažādu Latvijā dzīvojošu profesiju (atslēdznieks, pastniece, ķirurgs, zemnieks, sētniece u.c.) pārstāvji.

2014. gadā „Latvijai 96! Robežlīnija". Video autori apbrauca Latvijas robežlīniju un dokumentēja cilvēkus, kuri dzīvo pierobežā. Tika dokumentēti dažādu tautību cilvēki, kuriem Latvijas robežas nav vienaldzīgas un kuri gatavi atgādināt, ka tieši tādu, kādu tagad mēs pazīstam grafiski attēlotu Latvijas kontūru, mēs to vēlamies redzēt attēlojamu arī pēc 50, 100 un vairāk gadiem.

2015. gadā šo video apsveikumu radošā grupa vēlas veidot kā veltījumu latviešu literatūrai, valodai, grāmatniecībai, bibliotēkām un pirmklasniekiem. "Latvijai 97! Vārdi" video apsveikums tiks veidots, lasot tekstu no 97 izdotām grāmatām, kas hronoloģiski izdotas no 1918. - 2015. gadam. Grāmatas no katra gada izvēlas Latvijas Nacionālā bibliotēka, tās tiek paņemtas no Gaismas pils un apbraukātas 97 bibliotēkas visā Latvijā.

Šī gada video apsveikuma veidošanas kadriem izvēlēta arī Pļaviņu novada Gostiņu bibliotēka, bet rindu no Pumpura eposa „Lāčplēšis” lasīja pirmklasnieks – gostiņietis Raivo Lauva.

Pirmizrāde 11. novembrī Latvijas Televīzijas "Panorāmā".

Atstājiet komentāru