2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Pļaviņu novadā godina sporta laureātus

Pļaviņu novadā godina sporta laureātus

Pļaviņu novada kultūras centrā notika Pļaviņu novada 2015. gada sporta laureātu godināšana astoņās nominācijās. Apsveikumus saņēma: „Gada jaunā sportiste” – Sonora Balode, kura trenējas biatlonā un iecienījusi arī citus sporta veidus, „Gada jaunais sportists”– Rūdis Ruciņš - Vējiņš.  Viņš startē gan pļaušanā ar rokas izkapti, gan skvošā un trenējas arī motokrosā. „Gada komanda” – futbola kluba „Pļaviņas DM” U-13 grupa, „Gada treneris un sacensību organizators” – Aleksandrs Andronovs, „Gada sporta dzīves atbalstītāji – Voļsku ģimene Rīteros, „Gada tiesnesis” - Andris Bērziņš, Pļaviņu novada vārda popularizētājs pasaulē - Andris Knodze, kurš 2015. gadā Spānijā notikušajā Policijas darbinieku pasaules šosejas riteņbraukšanas čempionāta individuālajā braucienā ar atsevišķu startu vecuma grupā no 45 līdz 50 gadiem, atpaliekot no līdera par trīs sekundēm, izcīnīja sudraba medaļu.
Ar aplausiem sumināja nominācijas „Mūža ieguldījums sportā” laureātu – Raimondu Baltiņu. Viņš paticas visiem, kuri viņu izvirzīja balvai un atbalstījuši. Baltiņa kungs arī aicināja sportistus izmantot viņa pieredzi un padomu.
Šogad izvirzītos kandidātus nominācijām izvērtēja pašvaldības sporta un tūrisma komisija. Savukārt novada iedzīvotāji, balsojot noteica veiksmīgāko 2015. gada sporta pasākumu, un tas ir – 4. maija Neatkarības dienas velobrauciens. Ar Pļaviņu novada domes atzinības rakstu apbalvots arī Raimonds Brics par mērķtiecību un izcilajiem sasniegumiem, piedaloties „Vasaloppet” 90 km slēpojumā Zviedrijā, kur 15 000 slēpotāju konkurencē ieguva 1196. vietu, un bija otrais labākais no Latvijas pārstāvjiem.
Pasākumu vadīja novada deputāti - Imants Kravalis un Ainārs Arnītis, kuri raksturoja nominētos laureātus, atzīmēja viņu sasniegumus sportā un uzteica neatlaidību un mērķtiecību treniņos. Klātesošos uzrunāja un laureātus sveica novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde, sakot paldies visiem, kuri piedalās novada sporta dzīves veidošanā, popularizē aktīvu dzīvesveidu, attīsta sporta bāzes novadā, darbojas sporta klubos, organizē sacensības, trenē jaunos sportistus un rada iespēju novada iedzīvotājiem nodarboties ar sportu.
Ar priekšnesumiem pasākumā kuplināja  Pļaviņu mūsdienu deju grupa „Cristal” un vēderdejotājas no Ērgļiem.Jānis Peņģerots, Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists

Atstājiet komentāru