2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Īstenots projekts “Gostiņu kultūrvēsturiskais parks”

Īstenots projekts “Gostiņu kultūrvēsturiskais parks”

Pļaviņu novada dome ir īstenojusi projektu “Gostiņu kultūrvēsturiskais parks”. Parks atrodas Pļaviņās, Stiklinieku ielā Nr.1, Lielajā ielā Nr. 24 un Mazajā ielā Nr.2.

Teritorijas labiekārtošanas projekts veikts saskaņā ar biedrības „Kopsolis” ideju, Pļaviņu novada domes līdzfinansējumu un SIA “Pļaviņu DM” atbalstu. Kultūrvēsturiskā parka projekts izstrādāts pamatojoties uz Gostiņu vēstures izpēti, kura veikta sadarbībā ar Pļaviņu novadpētniecības muzeju un izmantojot muzeja rīcībā esošos materiālus.

Parka koncepcijas pamatā ir Gostiņu vēsturiskie nosaukumi dažādos laika periodos. Skatītāja ceļš sākas ar pilsētas plānu, kurš papildināts ar vēsturiskajām fotogrāfijām. Plāns novietots teritorijas mazākajā daļā tuvu autobusa pieturai, lai ieinteresētu skatītājus apskatīt visu parku.

Parka lielākā daļas sastāv no septiņām atceres vietām, kuras veltītas katra savam Gostiņu nosaukumam (Gostiņi, Everestmunde, Glazmanka, Trentelberģis, Zarnu miests un Žīdu miests, Dankeri) un ar to saistīto vēstures posmu.

Patīkamu noskaņu rada soliņi, celiņu segumi, septiņi tematiski izvietotie laukakmeņi, bet informāciju sniedz stendi. Parka centrā atrodas slīpi pakalnā izvietots Gostiņu ģerbonis, kurš redzams no visām parka vietām.

Parks kalpo Gostiņu vēstures izzināšanai, iedzīvotāju un novada viesu atpūtai.

Projekta kopējās izmaksas sastāda EUR 9 408.62 (bez PVN).

Pļaviņu novada dome īpašu paldies izsaka Viktoram Morevam par atsaucību un atbalstu projekta īstenošanā.

Komentāri (0-1/1)

  • zigfrids
    02.07.2018 18:28
    ļoti skaisti jau pēc fotogrāfijām vien.Noteikti jābrauc apskatīties dabā.Priecē izmaksas-ja tas būtu Rīgā ,tad būtu jāpieliek vismaz divas nulles.

Atstājiet komentāru