2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Pļaviņietis, kurš pārcietis operāciju, kāda tika veikta prezidentam, pastāsta par notikušo

Pļaviņietis, kurš pārcietis operāciju, kāda tika veikta prezidentam, pastāsta par notikušo

Līdzīgu operāciju, kāda bija prezidentam Raimondam Vējonim, pārcietuši arī daudzi citi Latvijas iedzīvotāji. Viņu vidū ir arī kāds Pļaviņu iedzīvotājs Andrejs, kura dzīvību izglābusi ārstu meistarība un mākslīgais sirds vārstulis, vēsta TV3 Ziņas.


Atšķirībā no Vējoņa, kam problēmas parādījās pēkšņi, Andrejam aizdomas par sirds problēmām bijušas jau gadu pirms diagnozes.

Andrejs stāsta, ka grūti bijis pārvietoties, jo ļoti ātri piekusis. Ģimenes ārste nosūtījusi uz izmeklējumiem pie kardiologa Jēkabpilī, tur arī konstatēts, ka bojāts sirds vārstulis, un jāveic operācija. Pie vainas varētu būt Andreja aizraušanās ar trekniem ēdieniem.

Pirms operācijas piekodināts salabot zobus, ko Andrejs arī izdarījis, mediķiem bija jāiedod izziņa no zobārsta. Tas, visticamāk, lai būtu pilnīga drošība, ka sastrutojuša vai bojāta zoba dēļ infekcija pēc operācijas neizplatās pa ķermeni. Rindā nebija ilgi jāgaida, un jau pēc pāris nedēļām Andrejs gūlās uz operācijas galda. Operācija, ko vadīja Romāns Lācis – tas pats ārsts, kas glāba Vējoņa dzīvību - noritējusi piecas stundas. Par to liecina pamatīga rēta uz krūtīm. Andrejs pamodies ar mežonīgām sāpēm.

To, ka sirdī ir svešķermenis, Andrejs nejuta ne pēc operācijas, ne arī vēlāk. Divus mēnešus neesot ļauts neko smagu celt, lai rētas sadzīst. Kustību brīvība ir tāda pati, kā pirms saslimšanas, nu vairs elpa pastaigas laikā netrūkst.

Vienīgie ierobežojumi – katru vakaru jādzer zāles un reizi mēnesī jānodod asinis analīzes. Bet tas Andrejam dzīvesprieku nemazina. Galvenais, ka sirds strādā kā nākas, un to pašu viņš novēl arī prezidentam.

Avots:apollo.lv

Ilustratīvs foto

Atstājiet komentāru