2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Tikšanās ar visjaunāko rakstnieci Ilzi Liliānu Milleri (Muižzemniece)

Tikšanās ar visjaunāko rakstnieci Ilzi Liliānu Milleri (Muižzemniece)

25. janvārī Pļaviņās viesojās visjaunākā un visražīgākā rakstniece Latvijā Ilze Liliāna Millere (Muižzemniece). Kopā ar bērnu bibliotēkas vadītāju Guntu Grandāni Ilze viesojās pie Pļaviņu novada ģimnāzijas astoto un devīto klašu audzēkņiem, kā arī pateicoties Inārai Upeniecei jauniešu iniciatīvu centrā “Ideja”.

Pagājušā gada nogalē jaunajai rakstniecei palika tikai 20 gadi. Ilze sākusi rakstīt jau deviņu gadu vecumā, bet, pateicoties savai mērķtiecībai  un vecāku atbalstam, sasniegts ir ļoti daudz. Latvijā iznākušas septiņas grāmatas: “Mazais eņģelītis”, “Kaķu meitene”, “Elīsija un Taurenis”, “Bez robežām”, “Starp divām pasaulēm”, “Ledus pieskāriens”, “Safīru uguns” un viena nupat Anglijā angļu valodā. Visas Ilzes izdotās grāmatas latviešu valodā var izlasīt bērnu bibliotēkā. Domāju, ka tuvākajā laikā iegādāsimies arī grāmatu angļu valodā. Galvenā grāmatu tēma – fantastika, pēdējā romānā “Pūķu kritiens”, kuram būs četras daļas, fantastika mijas ar fantāziju un vēsturi. Pašlaik Ilze studē Anglijā, Bornmutas Universitātē, kur apgūst mediju veidošanu. Vēlos piebilst, ka Ilze ne tikai mācās, raksta grāmatas, bet arī strādā, kā arī savā brīvajā laikā nodarbojas ar fotografēšanu, dažādu video uzņemšanu, darbojas divos augstskolas radio šovos, pat apgūst karatē iemaņas. Jaunās rakstnieces veidotos video var apskatīt YouTube kanālā, uzrakstot Ilziliana. Ilze nav aizmirsusi savu mazo, mīļo Latviju, un viņa joprojām piedalās koncertos un konkursos ar savu kori “Tonika”.

No sirds priecājos par jauno meiteni, kura savos gados ir tik daudz paveikusi, bet daudz kas vēl ir priekšā. Ceru, ka Ilze pēc gadiem būs ne tikai uzrakstījusi jaunus romānus, bet arī piedalījusies filmu veidošanu darbā un atkal viesosies Pļaviņās, lai tiktos ar saviem vienaudžiem.

Atstājiet komentāru