2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Vidusskolēni saņems stipendijas

Vidusskolēni saņems stipendijas

Pļaviņu novada domē apstiprināti Pļaviņu novada ģimnāzijas izstrādātie noteikumi „Kārtība, kādā izmaksā stipendijas par augstiem sasniegumiem ikdienas mācību darbā Pļaviņu novada ģimnāzijas 9. - 12. klašu skolēniem”.

To mērķis ir motivēt 9. - 12. klašu skolēnus paaugstināt mācību sasniegumus, veicināt skolēnu intelektuālo spēju attīstību un centienus kvalitatīvas izglītības iegūšanai.

Stipendija piešķirs četras reizes mācību gadā, ņemot vērā skolēna iegūtos mācību sasniegumu vērtējumus:

•starpliecībā uz pēdējo mācību die-nu pirms Ministru kabineta noteikumos noteiktā rudens un pavasara brīvlaika sākuma;

•liecībā 1. un 2. semestrī.

Pirmie skolēni stipendijas saņems jau šī mācību gada beigās!

Stipendijas piešķirs, ja:

•mācību sasniegumu vidējais vērtējums starpliecībā vai liecībā nav zemāks par 7,0 ballēm (vērtējums katrā mācību priekšmetā nav zemāks par 6 ballēm) - EUR 30;

•mācību sasniegumu vidējais vērtējums starpliecībā vai liecībā nav zemāks par 8,0 ballēm (vērtējums katrā mācību priekšmetā nav zemāks par 7,0 ballēm) – EUR 50.

•mācību sasniegumu vidējais vērtējums starpliecībā vai liecībā nav zemāks par 9,0 ballēm (vērtējums katrā mācību priekšmetā nav zemāks par 8,0 ballēm) - EUR 70.

Stipendijas saņēmējam nedrīkst būt neattaisnoti mācību stundu kavējumi, skolas iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumi un administratīvi sodāmi pārkāpumi ārpus skolas.

Stipendiju pretendentu sarakstu sastādīs klašu audzinātāji un iesniegs direktora vietniekam izglītības jomā apkopošanai un saskaņošanai. To apstiprinās skolas direktors un iesniegs Pļaviņu novada domē. Stipendijas pārskaitīs uz skolēna bankas kontu.

 

Rita Pole, Pļaviņu novada ģimnāzijas direktore

Atstājiet komentāru