2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Pļaviņu novadā notika 24. starptautiskais pārbaudes vingrinājums „Zemessardzes patruļa 2016”

Pļaviņu novadā notika 24. starptautiskais pārbaudes vingrinājums „Zemessardzes patruļa 2016”

No 2. līdz 4. septembrim Pļaviņu novadā, Zemessardzes 55. kājnieku bataljona atbildības teritorijā, norisinājas starptautiskais pārbaudes vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2016”. Trīs dienu sacensībās piedalījās 48 komandas no Zemessardzes, Nacionālo bruņoto spēku vienībām, Jaunsardzes, kā arī viesu komandas no Lietuvas, Dānijas un Zviedrijas. Sacensību noteikumi noteica, ka komandai, četru dalībnieku sastāvā, atrodoties nosacītā pretinieka teritorijā, jāveic uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm 25 – 30 kilometru distancē, kur izvietoti dažādi kontrolpunkti. Vingrinājuma galvenās tēmas kontrolpunktos bija stacionārā kaujas šaušana, nažu mešana, topogrāfija, ieroči, sakari un darbības mīnu laukā, objektu izlūkošana, šķēršļota apvidus, ūdens pārvarēšana. Šo sacensību mērķis ir noteikt zemessargu un karavīru taktisko un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā sporta jomā. Sacensību dalībnieki uzdevumus pildīja diennakts garumā un noslēguma posmus bija iespējams vērot arī interesentiem pilsētā: Valītēs notika šķēršļu joslas – Skanstupītes forsēšana, tālāk improvizēta mīnu lauka pārvarēšana. Noslēgumā sacensību dalībnieki pie Pļaviņu Kultūras centra notika medicīnas iemaņu pārbaudījums.

Sestdien, 3. septembrī, Pļaviņās, Raiņa ielā tika organizēta Nacionālo bruņoto spēku diena. Interesentiem bija iespēja aplūkot militaro tehniku ar ekipējumu, ieročus, specializēto ekipējumu, kā arī nogaršot lauka virtuvē gatavotas pusdienas.

Starptautiskās sacensības “Zemessardzes patruļa 2016” noslēdzās svētdien, 4. septembrī, ar dalībnieku parādi pilsētā, Zemessardzes orķestra pavadījumā, ko vēroja daudzi pļaviņieši. Starptautiskais pārbaudes vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2016” noslēdzās ar uzvarētāju apbalvošanu, uz kuru bija ieradies Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta direktors Ansis Strazdiņš. Aizsardzības ministrs, apbalvojot uzvarētājus uzteica karavīru sagatavotību un prasmi izpildīt sarežģītus uzdevumus. Tika pasniegtas arī Pļaviņu novada domes, SIA “Liepkalni” un SIA “Ecos” alus darītavas “BURSH” balvas. Sacensību dalībnieki pateicas par teicamu sacensību organizāciju un iespēju iepazīt Pļaviņu mazpilsētu un tās skaisto apkārtni.

 

Atstājiet komentāru