2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada ziņas

Pļaviņu novada ziņas

Pļaviņu novada domes 2016. gada 24. novembra domes sēdē izskatīts un akceptēts: izsludināt Pļaviņu novada teritorijā reģistrēto nevalstisko organizāciju (biedrību, nodibinājumu, reliģisko organizāciju) un neformālu iedzīvotāju grupu projektu konkursu. Projekta devīze: ”Ierakstīsim Pļaviņu novada vārdu Latvijas simtgadē!” Konkurss tiks izsludināts, publicējot paziņojumu pašvaldības informatīvajā izdevumā „Pļaviņu Novada Ziņas” un pašvaldības mājas lapā www.plavinunovads.lv. Projektu pieteikumus jāiesniedz Pļaviņu novada domē līdz 2017. gada 6. janvārim. plkst. 17:00. Maksimālā piešķiramā summa vienam projektam ir 1500,00 EUR, iesniedzējam jānodrošina līdzfinansējumu ne mazāk kā 10% apmērā no projekta kopējās summas.

2016. gada maijā Pļaviņu Mākslas skolas kolektīvs noslēdza skolas jubilejas 10. mācību gadu. Jau esošajiem 48 absolventiem piepulcējās vēl 17. Tas ir lielākais absolventu skaits vienā mācību gadā. Lai vēlreiz akcentētu šo skaisto notikumu -

Pļaviņu Mākslas skolas kolektīvs ielūdz uz izstādes „17 sapņi” atklāšanu 29. novembrī plkst. 17.00 Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē.

Šajā izstādē būs apskatāmi skolas jubilejas gada absolventu mācību programmas noslēguma darbi, kas ir kā katra jaunā autora iekšējā pašportreta atspoguļojums. Izmantojot dažādas darbu izpildes tehnikas – eļļas un akvareļa gleznojumu, grafiku, māla veidojumu, ciļņu, kā arī radoši dažādu tehniku apvienojumus, absolventi realizēja savas idejas par dažādām tēmām.

23. novembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā norisinājās II Vislatvijas akordeonistu – izpildītāju konkurss. Konkursa mērķis – sekmēt jauniešu interesi par akordeona mūziku un atskaņotājmākslu, pilnveidot un attīstīt Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, mūzikas vidusskolu jauno audzēkņu – akordeonistu spēles iemaņas, prasmes un dotības.

Konkursā piedalījās arī Pļaviņu mūzikas skolas 3. akordeona spēles klases audzēknis Roberts Mačs, šajā konkursā iegūstot 3. vietu.

 

Vietalvas pagasta „Pagastmājā” no 28. novembra līdz 16. decembrim skatāma Jāņa Spārniņa fotoizstāde no cikla „Mūsu laiks”.

 

Pļaviņu novada bibliotēka 30. novembrī aicina uz pirmo lasītāju kluba tikšanos visus interesentus, kam patīk lasīt grāmatas, diskutēt par izlasīto un iesaistīties aktivitātēs.

 

Informāciju sagatavoja:

Līva Kotina

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja

Tālr.: 22000981

E-pasts: liva.kotina@plavinas.lv

Atstājiet komentāru