2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada ziņas

Pļaviņu novada ziņas

25. novembrī Rundāles pils Baltajā zālē visas Zemgales Plānošanas reģionā ietilpstošās pašvaldības bija izraudzījušas vienu titula „Gada uzņēmējs Zemgalē 2016” cienīgu ieguvēju. Šādu atzinību var saņemt vidējo un mazo uzņēmumu īpašnieki, kuru uzņēmums reģistrēts vai veic saimniecisko darbību konkrētās pašvaldības teritorijā. Turklāt pretendentiem nedrīkst būt nodokļu vai nodevu parādu, kā arī pārkāpumu darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jomā. Pretendentam jāveicina videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešana, ar savu produkciju jābūt aktīvam vietējā vai ārzemju tirgus dalībniekam. Tāpat īpaši augstu tiek vērtēts radošums uzņēmumā, kā arī sabiedriskā aktivitāte.

Starp titula „ Gada uzņēmējs Zemgalē 2016” ieguvējiem bija arī Pļaviņu novada Klintaines pagasta uzņēmums SIA „Krauss”.

SIA Krauss ir 100% Latvijas uzņēmums un jau kopš 2001. gada nodarbojas ar bērza zāģmateriālu, mēbeļu detaļu, līmēto detaļu ražošanu, un ir viens no vadošajiem bērza pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums veic pilnu pārstrādes ciklu no apaļkoka zāģēšanas līdz gatavai produkcijai, kā arī koksnes atlikumu pārstrādi kurināmās briketēs.

SIA Krauss ne tikai ievieš jaunus produktus, bet arī apgūt ES projektu līdzekļus jaunu tehnoloģiju ierīkošanai. Uzņēmums strādā ar vairāk kā 50 uzņēmumiem 20 valstīs, t. sk. Vāciju, Ameriku, Ķīnu. Eksportē 95% no saražotās produkcijas.

 „ Gada uzņēmējs Zemgalē 2016” titula ieguvēji saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, Atzinības rakstu un naudas balvu.

  

9. decembrī plkst. 1800 novada iedzīvotāji tiek aicināti uz tradicionālo Svētku egles iedegšanu Pļaviņās. Apmeklētājus priecēs: pūtēju orķestris, Ziemassvētku vecītis, piparkūkas un karsts dzēriens!

 

Pļaviņu novada bibliotēka 9. Decembrī plkst. 16.00 aicina uz tikšanos ar rakstnieci Annu Skaidrīti Gailīti. Tikšanās vieta- Pļaviņu novada muzejs, Daugavas ielā 50.

 

Pļaviņu mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi aicina uz koncertu „Ziemassvētku brīnumu gaidot”, 11. decembrī , plkst. 12.00 Pļaviņu katoļu baznīcā

 

Tāpat 11. decembrī Klintaines pagasta Tradīciju zālē notiks senioru pēcpusdiena. Saviesīgā daļa ar „groziņiem” un dejām „Aizezeres muzikantu” vadībā.

 

Savukārt Aiviekstes pagasta Tradīciju zālē plkst. 1000 Pļaviņu pilsētas ceļojošā kausa izcīņa šahā

 

 

Informāciju sagatavoja:

Līva Kotina

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja

Tālr.: 22000981

E-pasts: liva.kotina@plavinas.lv

Atstājiet komentāru