2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada ziņas

Pļaviņu novada ziņas

Ņemot vērā laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpnēs, no 2016.gada 16. decembra noteikts paaugstinātas ledus bīstamības periods Pļaviņu novada administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpnēs: Daugavas upē un Aiviekstes upē.

Pļaviņu novada pašvaldības policija atgādina, ka suņi (līdz 6 mēnešu vecuma sasniegšanai) jāapzīmē ar mikroshēmu un jāreģistrē līdz 2017.gada 01.janvārim. Pēc šī datuma suņa īpašnieku varēs saukt pie administratīvās atbildības kā arī piemērot administratīvo sodu (fiziskām personām no 7 līdz 210 euro, juridiskām – no 15 līdz 350 euro). Mājas (istabas) dzīvnieka reģistrēšana maksā 3.50 euro. Apzīmēt mājas (istabas) dzīvnieku ar mikroshēmu ir tiesīgi tikai praktizējoši veterinārārsti.

Pļaviņu novada bibliotēka aicina vīriešus-- tēvus, vectētiņus, lielos brāļus, krusttēvus piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā Vecāku žūrija. Lai piedalītos Vecāku žūrijā, ir jāatnāk uz Pļaviņu novada bibliotēku vai arī uz kādu no filiālbibliotēkām, kuras iesaistījušās projektā (Pļaviņu Bērnu bibliotēka, Aiviekstes pagasta bibliotēka, Klintaines pagasta bibliotēka, Vietalvas pagasta bibliotēka), jāizlasa četras grāmatas no Vecāku žūrijai vērtējamās grāmatu kolekcijas. Pēc grāmatu izlasīšanas jāaizpilda elektroniskā anketa, kas piedalīsies loterijā.

Līdz 2017. 8. janvārim Klintaines pagasta pārvaldes telpās skatāma Almas Reiznieces rokdarbu izstāde. Rokdarbu dažādība ir pārsteidzoša –izšuvumi, adījumi, tamborējumi. Izstādē var apskatīt plecu lakatus, galda sedziņas, segas, adītus cimdus u.c rokdarbus.

22. decembrī Mūzikas skolas zālē, plkst. 11:00 Pļaviņu novada bērni tiek aicināti uz Ziemassvētku izrādi „Baltā Lāča Ziemassvētki”.

Savukārt 23. decembra pēcpusdienā, plkst. 17:00 Pļaviņu Mūzikas skolas zālē notiks ziemas sajūtu rituālais koncerts „Trīs gaisi”, koncerta apmeklētāji aicināti līdzi ņemt sveces.

25. decembrī Odzienas sporta un kultūras hallē- balle kungiem un dāmām labākajos gados, spēlēs grupa „Deficīts”. Balles sākums plkst. 22:00, iepriekšēja galdiņu rezervācija zvanot: 25 633 906

 

 

Informāciju sagatavoja:

Līva Kotina

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja

Atstājiet komentāru