2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Aizsardzības ministrs apmeklēs Pļaviņu novada ģimnāziju

Aizsardzības ministrs apmeklēs Pļaviņu novada ģimnāziju

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) šodien apmeklēs Pļaviņu novada ģimnāziju, kur vadīs lekciju skolēniem par valsts aizsardzību "Kā mēs sargājam Latviju?".

Lekcija notiks Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadītā skolu projektā, un tās laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, jauno Valsts aizsardzības koncepciju un NATO Varšavas samita lēmumiem, karavīru rūpēm par vides aizsardzību Ādažu poligonā, kā arī aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem.

Lekcijā piedalīsies arī bruņoto spēku pārstāvis, kas skolēniem pastāstīs par savu dienesta pieredzi.

Ar lekciju Pļaviņu novada ģimnāzijā noslēdzas šī mācību semestra lekciju cikls skolēniem par valsts aizsardzību. Nākamajā mācību semestrī lekcijas skolēniem par valsts aizsardzību "Kā mēs sargājam Latviju?" atsāksies janvārī.

2016./ 2017. mācību gadā lekcijām pavisam pieteikušās 134 Latvijas vidusskolas, no kurām pirmajā mācību semestrī aizsardzības nozares pārstāvji apmeklējuši jau 72 vidusskolas.

Jau vairākus gadus Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē lekcijas Latvijas skolās. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru