2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada ziņas

Pļaviņu novada ziņas

2016. gada 15. un 16.decembrī, Pļaviņu novada domes izpilddirektors Aivars Bardovskis un teritoriju attīstības nodaļas vadītāja Ludmila Lencberga piedalījās konferencē Pleskavā, Krievijā, Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014. - 2020. gadam Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros, finansējuma piesaistes nolūkā.

Programmas stratēģiskais mērķis ir atbalstīt vienotus centienus risināt pārrobežu attīstības izaicinājumus un veicināt Eiropas Savienības ārējās pierobežas teritorijas un to Krievijas reģionu, kas robežojas ar Eiropas Savienību, esošā potenciāla ilgtermiņa izmantojumu.

Konferencē potenciālajiem projektu iesniedzējiem no Latvijas un Krievijas bija iespēja satikt organizācijas ar līdzīgām interesēm.

Viens no brauciena mērķiem bija ne tikai potenciālo sadarbības partneru meklēšana, bet arī tikšanās ar jau esošajiem sadarbības partneriem no Plussas (ПЛЮССА) pilsētas, ar kuru 2014. gadā tika noslēgts līgums par sadarbību.

Tikšanās laikā ar Plussas rajona adninistrācijas vadītāju Anatoliju Solovjovu un Pleskavas apgabala uzraudzības komitejas pārstāvi Natāliju Goļevu, tika precizēti un apspriesti Pļaviņu novada un Plussas pilsētas plāni attiecībā uz Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas infrastruktūras projektu ieviešanu. Pārstāvji izrunāja sadraudzības partneru turpmākas sadarbības iespējas, kā arī analizēja pastāvošos riskus un iezīmēja iespējamus risinājumus.

Pļaviņu novada dome aicina piedalīties projektu konkursā. Projekta devīze: ”Ierakstīsim Pļaviņu novada vārdu Latvijas simtgadē!” Projektu pieteikumus jāiesniedz Pļaviņu novada domē līdz 2017. gada 6. janvārim. plkst. 17:00. Maksimālā piešķiramā summa vienam projektam ir 1500,00 EUR, iesniedzējam jānodrošina līdzfinansējumu ne mazāk kā 10% apmērā no projekta kopējās summas.

Seniori tiek aicināti uz pasākumu „Starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu”. 29. decembrī plkst. 18:00 Aiviekstes pagasta Tradīciju zālē.

2017. gada 1. janvārī, plkst. 1:00 naktī, laukumā pie Kultūras centra, Pļaviņu novada iedzīvotāji tiek aicināti uz domes priekšsēdētājas svētku uzrunu un Jaungada salūtu!

 

Informāciju sagatavoja:

Līva Kotina

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja

Atstājiet komentāru