2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Palu ūdens Pļaviņu mūzikas telpās nav iekļuvis

Palu ūdens Pļaviņu mūzikas telpās nav iekļuvis

Daugavas palu ūdens Pļaviņu mūzikas telpās iekļuvis nav un šodien no ēkas ir atkāpies,  pastāstīja mācību iestādes direktore Dita Ārgule.


"Skolā tiekam. Skolēniem tagad ir brīvlaiks, viņi izglītības iestādi neapmeklē, bet pedagogiem šodien ir normāla darba diena," klāstīja Ārgule, piebilstot, ka brīvdienās pie ēkas varēja nokļūt vien garajos zvejnieku zābakos. Ūdens skalojies pie ēkas pamatiem, taču, kā izrādījās, telpās nav ticis.


Piektdien pēcpusdienā plūdu draudu dēļ tika atceltas mācības, skolas materiālās vērtība pārceltas no ēkas pirmā uz otro stāvu, taču šodien darbs atsākts ierastā ritmā.


Nedēļas nogalē Pļaviņas apmeklēja daudz interesentu, kas vēlējās iemūžināt ledus krāvumus Daugavas krastā, informēja Pļaviņu novada pašvaldībā. Pašvaldība atgādina, ka uz Daugavas ledus Pļaviņu teritorijā atrasties ir aizliegts.


Jau vēstīts, ka izglītības iestāde vakar bija pēdējā ēka Pļaviņās, kas bija applūdusi, taču, pazeminoties ūdens līmenim Daugavā, ūdens atkāpies.


Kopš svētdienas vakara ūdens līmenis Pļaviņās pazeminājies par 33 centimetriem, noslīdot zem 11 metru robežas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.


Pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 10,98 metri. Divas diennaktis tas bija virs plūdu robežas; maksimums - 11,85 metri - tika sasniegts pusnaktī no piektdienas uz sestdienu.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Attēlā: Plūdi pie Pļaviņu mūzikas skolas pirms divām dienām.

Atstājiet komentāru