2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Situāciju Pļaviņās pilsētas vadība vērtē kā nemierīgu

Situāciju Pļaviņās pilsētas vadība vērtē kā nemierīgu

Lai arī ūdens līmenis Daugavā nokrities zem kritiskās atzīmes, situācija joprojām ir nemierīga, atzīst Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija).

"Ūdens no mājām ir atkāpies, bet situācija ir nemierīga, jo nepietiek ar to, ka ūdens līmenis ir par dažiem centimetriem zemāks par kritisko robežu. Tad, kad tas sasniegs normālu līmeni un aizies ledus, varēsim teikt, ka situācija ir normalizējusies," pauda Žilde.

Pēc sinoptiķu prognozēm, ledus krāvumi no Pļaviņām varētu pazust dažu dienu laikā, taču, ja būs sals, situācija krasi nemainīsies, uzskata domes priekšsēdētāja, atzīstot gan, ka ledus ir saplacis un krāvumi nav tik lieli.

Situāciju Pļaviņās joprojām uzrauga operatīvie dienesti, kuriem brīvdienās lielas problēmas sagādāja arī pārgalvji, kas bija sabraukuši uz Pļaviņām vērot Daugavu un kāpa uz ledus krāvumiem. Situācijas uzmanīšanai nācies piesaistīt zemessargus, savukārt policija informēja interesentus par bīstamību, izmantojot ruporus. "Cilvēki ir ļoti neapdomīgi," klāstīja Žilde. Šodien interesentu skaits gan ir daudz mazāks.

Jau vēstīts, ka kopš svētdienas vakara ūdens līmenis Pļaviņās pazeminājies par 33 centimetriem, noslīdot zem 11 metru robežas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 10,98 metri. Divas diennaktis tas bija virs plūdu robežas; maksimums - 11,85 metri - tika sasniegts pusnaktī no piektdienas uz sestdienu.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru