2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņām nodarītie plūdu zaudējumi varētu sasniegt 100 000 eiro

Pļaviņām nodarītie plūdu zaudējumi varētu sasniegt 100 000 eiro

Lai arī precīzāki aprēķini vēl tiek veikti, Pļaviņām nodarītie plūdu zaudējumi varētu sasniegt līdz pat 100 000 eiro, informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija).

Daugavas ūdens sabojājis gan ēkas, gan infrastruktūru.

Pļaviņu mūzikas skolā, lai arī telpās ūdens nav iekļuvis, vietām izcilātas grīdas, applūdināts arī kultūras centra pagrabs, izpostītas caurtekas, bojāts skeitparka aprīkojums, stāvlaukums pie diviem namiem Daugavas ielā.

Plūdi zaudējumus atnesuši arī privātajam sektoram, kur lielākoties applūduši pagrabi, taču, kā atzīst Žilde, pašvaldība šādus zaudējumus nesegs, ko nav darījusi arī iepriekš. Kādai mājas izjucis koka lievenis, citā īpašumā nobrukuši akas apdares ķieģeļi.

Lai arī ūdens līmenis Daugavā nokrities zem kritiskās atzīmes, situācija joprojām ir nemierīga, iepriekš atzina Žilde.

"Ūdens no mājām ir atkāpies, bet situācija ir nemierīga, jo nepietiek ar to, ka ūdens līmenis ir par dažiem centimetriem zemāks par kritisko robežu. Tad, kad tas sasniegs normālu līmeni un aizies ledus, varēsim teikt, ka situācija ir normalizējusies," pauda Žilde.

Tāpat vēstīts, ka kopš svētdienas vakara ūdens līmenis Pļaviņās pazeminājies par 33 centimetriem, noslīdot zem 11 metru robežas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 10,98 metri.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Foto: Jēkabpils reģionālā partija/Facebook.com

Atstājiet komentāru