2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada aktualitātes

Pļaviņu novada aktualitātes

Šī gada pavasara plūdi Pļaviņās tika aizvadīti veiksmīgi, rūpīgi tika veikti un izplānoti sagatavošanās darbi, atbildīgo dienestu sadarbība bija operatīva un koordinēta. Tuvākajā laikā tiks sasaukta Izvērtējuma civilās aizsardzības sēde, lai novērtētu iesaistīto institūciju savstarpējo sadarbību un informācijas apmaiņas procesu plūdu novēršanas pasākumu īstenošanas laikā.

Pļaviņu novada pašvaldība informē, ka laika posmā no 20. marta līdz 20. septembrim Pļaviņās plānoti Dzelzceļa un Pasta ielu (Stacijas laukuma) rekonstrukcijas darbi. Stacijas, Pasta un Dzelzceļa ielas būs daļēji slēgtas. Pieturvieta „Pļaviņas” tiks pārcelta uz Raiņa ielu.

22. martā Daugavas ielā 50 (Mūzikas skolas telpās) norisināsies Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Aizkraukles nodaļas rīkotais ikgadējais bezmaksas informatīvais seminārs par lauku attīstības programmas aktualitātēm un pasākumiem 2017.gadā. Seminārā piedalīsies lektori no Lauku atbalsta dienesta (LAD), Aizkraukles rajona partnerības, Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD), AS „Attīstības finanšu institūcijas ALTUM” un LLKC.

18. martā Pļaviņu novads tika pārstāvēts "Pārnovadu uzņēmēju dienās 2017" Aizkrauklē. Apmeklētāji tika iepazīstināti ar Pļaviņu novada tūrisma aktualitātēm un Pļaviņu 90 gadu jubilejas pasākumu plānu. Paldies par dalību „Odzienas muižas” pārstāvjiem un lietišķās māksalas pulciņa "Skanstupe" audējām! Tāpat liels paldies Pļaviņu novada ģimnāzijas Skolēnu mācību uzņēmumumiem "Ledus pils", "Karsil", "Mopītis", "Sapņu mednieks" un "Uzlīmes" par piedalīšanos reģionālajā Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgū Aizkrauklē!

Lai bērni vasarā ar prieku un gandarījumu pavadītu brīvo laiku, Pļaviņās tiek organizēta izglītojoša un radoša vasaras nometne „Pepijas Garzeķes piedzīvojumi „Indiāņu ciltīs2017”. Nometne bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. 1. grupa no 3.07.2017. līdz 9.07.2017., 2. grupa no 10.07.2017. līdz 16.07.2017., dalības maksa 80 Euro. Pieteikšanās līdz 25. maijam pie Sākumskolas vecuma bērnu rotaļu un attīstības centra „Pepija” vadītājas Tatjanas Zagorskas, zvanot: 65133040 vai 22014412.

Lielās dienas rītā Aiviekstes pagastā (21. martā plkst. 6.00) folkloras kopa „Āre” aicina sagaidīt saulīti, ripināt olas un sildīties pie ugunskura!

Informāciju sagatavoja:

Līva Kotina

Pļaviņu novada tūrisma informācijas centra vadītāja

E-pasts: liva.kotina@plavinas.lv

Atstājiet komentāru