2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu dzelzceļa stacijā notika ķīmisko vielu noplūdes imitācija (FOTO)

Pļaviņu dzelzceļa stacijā notika ķīmisko vielu noplūdes imitācija (FOTO)

Trešdien Pļaviņu dzelzceļa stacijas teritorijā un uz sliežu ceļiem notika praktiskās mācības, imitējot bīstamas kravas avāriju un ķīmisko vielu noplūdi.

Mācībās piedalījās VAS "Latvijas dzelzceļš", SIA "LDz Cargo", SIA "LDz Apsardze", Pļaviņu novada pašvaldība, pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes Aizkraukles daļa un Pļaviņu postenis, Vides dienests, Valsts policija, Zemessardzes pārstāvji un citi atbildīgie dienesti.

Mācības tika rīkotas, lai palīdzētu sagatavoties kritiskām situācijām, spētu ātri rīkoties, lai pasargātu novada iedzīvotājus un apkārtējo vidi.

Pļaviņu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste sanita Kitajeva informē, ka praktiskās mācības noritēja veiksmīgi. Tika imitēta degvielas noplūde, apziņoti glābšanas dienesti, lokalizēta avārijas vieta 200m rādiusā, sasaukta Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēde, informēti tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji. Pirmie notikuma vietā ieradās Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, no Krustpils uz Pļaviņām devās īpaši apmācīta un ekipēta grupa dzelzceļa avārijas seku likvidēšanai. Negadījums novērsts 40 minūšu laikā.

VAS "Latvijas Dzelzceļš", operatīvie dienesti un Pļaviņu novada pašvaldība pārrunāja mācību gaitu un izdarīs secinājumus, vienlaikus cerot, ka gūtās zināšanas praksē nenāksies pielietot.

Foto: Sandra Pumpure/ Staburags

Komentāri (0-1/1)

  • nu atkal
    02.07.2018 18:34
    10 skatas 3 strada

Atstājiet komentāru