2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Izmantojot inovatīvu ceļa segumu, Pļaviņās veikti “A6-Bārbalītes” ceļa būvdarbi

Izmantojot inovatīvu ceļa segumu, Pļaviņās veikti “A6-Bārbalītes” ceļa būvdarbi

Jūlijā tiks pabeigti būvdarbi uz pašvaldības ceļa “Bārbalītes", kas atrodas A6 šosejas 113. km, Pļaviņu novada Klintaines pagastā.

Lai būtiski uzlabotu ceļa kvalitāti, tiek stiprināts ceļa segums un izmantota inovatīvā valčbetona tehnoloģija. Valčbetons ir ilgmūžīgs betona ceļa segums, kas piemērots Latvijas mainīgajiem laikapstākļiem, spēj izturēt intensīvu satiksmi un tam ilgstoši nav nepieciešami remontdarbi. Tas ir izturīgāks un lētāks par asfaltbetonu. Valčbetons tiek ražots Latvijā un pirmo reizi ceļubūvē ar labiem rezultātiem izmēģināts pirms diviem gadiem.

Pļaviņu pašvaldības ceļš bija piemērots, lai izmantotu unikālo valčbetona tehnoloģiju, jo zem tā neatrodas komunikācijas un tam jāiztur liela slodze. Inovatīvais ceļa seguma uzklāts 17 cm biezumā apmēram 761 m garam ceļa posmam. Ceļam tiek veidotas nomales 0,5 m platumā uz katru pusi. Ņemot vērā kustības intensitāti pa šo ceļu un lietderīgi izlietojot finansējumu, tas atbilstoši standartiem veidots 3,5 m plats, paredzot vairākas tā sauktās “kabatas” un pietiekami platas nomales, lai pretimbraucoši transportlīdzekļi varētu ērti samainīties.

Pa “A6-Bārbalītes” ceļu nokļūst līdz privātmājām un Pļaviņām nozīmīgai rūpniecības zonai: grants karjeram un uzņēmumam SIA “Krauss”. SIA “Krauss” ir Latvijas uzņēmums, kas kopš 2001. gada nodarbojas ar bērza zāģmateriālu, mēbeļu detaļu, līmēto detaļu ražošanu, un ir viens no vadošajiem bērza pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. SIA “Krauss” pagājušā gada nogalē ieguvis titulu „Gada uzņēmējs Zemgalē 2016”.

Tādējādi veicot “A6-Bārbalītes” ceļa remontdarbus un uzlabojot infrastruktūru, Pļaviņu novada dome sniedz atbalstu attālākajām novada vietām un ieguldījumu uzņēmējdarbībā. Darbus veica SIA “Ošukalns”, to izmaksas bija 144 696.11 eiro.

 

Informāciju sagatavoja:

Sanita Kitajeva

Pļaviņu novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

sanita.kitajeva@plavinas.lv

 

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    02.07.2018 18:34
    Kam tādi šauri ceļi pēc ES standarta 3,5m ar vairākām "kabatām"? Labāk ārpus standarta vai LV standartus un brīvi samainīties arī naktīs...

Atstājiet komentāru