2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņām 90. Ceturtā dienā – Piektdienas Pēcpusdienas Piknikā Pļaviņu Pļavā un Jauniešu vakars

Pļaviņām 90. Ceturtā dienā – Piektdienas Pēcpusdienas Piknikā Pļaviņu Pļavā un Jauniešu vakars

Turpinoties Pļaviņu 90 svinībām, piektdien, 30. jūnijā plkst. 17:57 ikviens aicināts piedalīties lielajā, kopīgajā piknikā Pļaviņu pļavā (laukumā pie skeitparka). Dalībnieki aicināti tērpties puķu rakstu apģērbā, ierasties, izraudzīties un noformēt savu piknikvietu jau no 17:00. Radošākajam un atraktīvākajam piknikvietas noformējumam – specbalva. Līdzi jāņem piknika piederumi. Piknikotāji tiks cienāti ar Pļaviņu plostnieku putru un Pļaviņu padzērienu.

Visu pēcpusdienu darbosies Pļaviņu pilsoņu pasu galds – jautra iespēja kļūt par Pļaviņu pilsoni, mainot savu vārdu. Ikviens Pļaviņu pilsonis saņems balstiesības un žetonu, ar ko balsot Pļaviņu pīrāgu parādē, jo piknika laikā par labākās pīrāgotājas titulu sacentīsies vietējās cepējas.

Viesus izklaidēs triku meistars Valdemars Weiss - viens no pieprasītākajiem un labākajiem iluzionistiem Latvijā

{videobox}mjlDFW0XZek{/videobox}

Pirts draugi aicināti ņemt līdzi dvieļus un baudīt pirts procedūras „Kalna pirtī”. Tā ir mūsdienīga dizaina pirts uz riteņiem, kur saimnieko sertificēts pirts meistars Ainārs Dārznieks. https://www.facebook.com/kalnapirts/

Par piknika mūziku gādās „Kreicburgas ziķeri” un viesi no ārvalstu sadraudzības pilsētām. Pasākumā būs iespēja saņemt zīmodziņu uz Pļaviņām 90 kartītes un iegādāties suvenīrus.

30. jūnija vakars veltīts jauniešiem. Plkst. 21:30 pie Pļaviņu jauniešu galvenās pulcēšanās vietas - centra “Ideja” pagalmā muzicēs Edavārdi, Melikols, ansis un Oriole, Latvijas hip-hop mūzikas pasaulē labi zināmi vārdi. Kaut arī studijā un arī ārpus tās visi kopā ir pavadījuši daudz laika, strādājot pie mūzikas un ierakstot kopā dziesmas, iespēja mūziķus šādā sastāvā visus kopā redzēt uz vienas skatuves ir īpaša. Melikols, ansis un Edavārdi izpildīs gan jau pazīstamas dziesmas, gan dziesmas no anša un Edavārdu tikko iznākušajiem solo ierakstiem "Balzams" un "Īstas acis", kamēr Oriole parūpēsies par īpaši futūristisku DJ setu."

{videobox}TpGWBKFpzTQ{/videobox}

Gan piknikotāji, gan jaunieši aicināti izmantot fotosienu – piedāvājumu nofotografēties vienam vai kopā ar ģimeni un draugiem un uzreiz saņemt fotogrāfijas ar svētku logo kā atmiņu no Pļaviņām 90 notikumiem.

Ieeja visos Pļaviņu svētku pasākumos bez maksas.

Pļaviņām 90 pasākumus atbalsta: Pļaviņu novada dome, Gjensidige Latvija, SIA "Laktiņi K", "Vērtīgs", veikalu tīkls "TOP!", "Latvijas aptieka", "Astarte nafta", SIA "Savija", alusdarītava BURSH, SIA "Odzienas pilsbrūzis", SIA "A.A.Mežmalas", frizētava "Belle'", "Mirklim", z/s "Jautriņi", veikals “Oāze”, "Picotava", SIA “DPT”, kafejnīca “Mazā raganiņa”.

Informāciju sagatavoja:

Sanita Kitajeva

Pļaviņu novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

29355624

sanita.kitajeva@plavinas.lv

Atstājiet komentāru