2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novada aktualitātes

Pļaviņu novada aktualitātes

9. septembrī no pulksten 10.00 līdz 16.00 Pļaviņās, parkā pie Kultūras centra (Daugavas iela 49) norisināsies IV Latvijas tūrisma informācijas tirgus. Tas iecerēts kā viens no Pļaviņu 90 gadu jubilejas pasākumiem. Tirgū piedalīsies Latvijas tūrisma informācijas sniedzēji, novadu mājražotāji un amatnieki. Tirgus tiek rīkots jau ceturto reizi, lai aicinātu ceļotājus apmeklēt dažādas Latvijas vietas, popularizēt reģionu un novadu tūrisma piedāvājumu – maršrutus, apskates objektus, ekskursijas. Latvijas apceļotājiem šis ir ērts veids, kā uzzināt par aktuālajiem tūrisma piedāvājumiem. Tāpat 9. septembrī Pļaviņu novada Kultūras centra mazajā zālē tiks atklāta izstāde par tūrismu 1930. gados „Apceļo dzimto zemi”.

Tūrisma tirgus apmeklētājiem būs iespēja vizināties ar kuģīti „Vīgante”, tiks piedāvātas dažādas izklaides bērniem. Novada iedzīvotājus un viesus laukumā pie Kultūras centra pasākuma laikā priecēs „Pļaviņu muzikanti”, kapela „Klintaine”, saksofonists Jānis Briška un JDK „Daugaviņa”.

11.00ar performaci uzstāsies duets Santehniķi. Puiši mūzikas radīšanai izmanto savdabīgu instrumentu – trubafonu, kura galvenā sastāvdaļa ir visparastākās santehnikas caurules, bet ”kociņu” vietā tiek izmantotas pludmales čības.

12.00 būs iespēja vērot un piedalīties aizraujošā Zinātkāres centra ZINOO eksperimentu šovā.

Tirgus laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties loterijā un laimēt kādu no pārsteiguma balvām, ko būs sagādājuši IV Latvijas tūrisma tirgus dalībnieki.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Dzejas dienu ietvaros, 8. septembrī pulksten 19.00, uz Pļaviņu dzelzceļa stacijas perona norisināsies dzejas dienu akcija jauniešiem "Sirds uz perona". Tās devīze - "Biļete līdz sapnim". Pasākums norisināsies arī daudzviet citur Latvijā un pasaulē stacijās un autoostās.

10. septembrī ikviens aicināts uz Pļaviņu novada 4. sēņošanas čempionātu. Tikšanās pulksten 9.00 pie Aiviekstes pagasta pārvaldes Kriškalnos. Sacensības notiks gan individuāli, gan komandās. Noslēgumā sēņu vērtēšana un apbalvošana.

4. un 5. septembrī no pulksten 14.00 līdz 18.00 notiks audzēkņu papilduzņemšana Pļaviņu Mūzikas skolā.

Septembrī notiek uzņemšana mūsdienu deju grupā Shiny Crystal bērniem no 7 gadu vecuma. Vadītāja Tatjana Zagorska. Informācija par pieteikšanos www.plavinunovads.lv. Nodarbības atsākas arī 5. – 9. klašu vecuma grupas dejotājiem deju grupā Crystal.

Mūzikas studija „Skaņu varavīksne” aicina jaunus audzēkņus. Pirmā grupas nodarbība notiks otrdien 5. septembrī plkst. 18.30  Mūzikas skolas kamerzālē. Tiek aicināti muzicēt un dziedāt griboši bērni no 5 gadu vecuma.

Pļaviņu novada dome aicina darbā Būvniecības speciālistu. Pieteikšanās līdz 14. septembrim. Vairāk informācijas: www.plavinunovads.lv.

Informāciju sagatavoja:

Sanita Kitajeva

Pļaviņu novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste

sanita.kitajeva@plavinas.lv

Atstājiet komentāru