2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pļaviņu novadā ar Mobilitātes nedēļas aktivitātēm popularizēs veselīgu dzīvesveidu un videi draudzīgu pārvietošanos

Pļaviņu novadā ar Mobilitātes nedēļas aktivitātēm popularizēs veselīgu dzīvesveidu un videi draudzīgu pārvietošanos

Arī Pļaviņu novadā norisināsies starptautiskās Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumi - 22. septembrī iedzīvotāji tiks aicināti iesaistīties aktivitātēs, kas popularizē aktīvu un veselīgu dzīvesveidu un videi draudzīgu pārvietošanos.

22. septembris Pļaviņās, tāpat kā pasaulē, būs “Diena bez auto”. Šajā dienā ikviens aicināts automašīnu atstāt mājās un uz darbu, skolu vai citu galamērķi doties kājām, ar riteni, skrituļslidām, sabiedrisko transportu vai citā videi draudzīgā veidā. Pasākuma organizēšanā iesaistījušies JIC “Ideja” jaunieši un brīvprātīgie, kuri pirms 22. septembra dalīs īpaši sagatavotas, aicinošas informatīvas skrejlapiņas un “Dienā bez auto” kājāmgājējus, velobraucējus u.c. akcijas atbalstītājus sveiks ar Mobilitātes nedēļas suvenīriem.

22. septembrī notiks arī bērnu centra “Pepija” organizētais velobrauciens. Tajā var piedalīties ikviens interesents, īpaši tiek gaidītas ģimenes – bērni ar vecākiem un vecvecākiem. Velobraucēju tikšanās 15.00 pie centra “Pepija”. Pieteikšanās līdz 20. septembrim centrā “Pepija”. Organizatori aicina izvēlēties piemērotu apģērbu un padomāt par drošību – aizsargķiverēm un atstarotājiem. Arī velobrauciena dalībnieki saņems Mobilitātes nedēļas suvenīrus un atpazīšanas zīmes.

Abas Mobilitātes nedēļas aktivitātes Pļaviņu novadā veltītas tam, lai aicinātu iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un pašsajūtu, izvēlēties videi draudzīgākus, lētākus pārvietošanās veidus, popularizētu aktīvu dzīvesveidu un laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Eiropas Mobilitātes nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciētā sabiedrības informēšanas kampaņa, kas norisināsies no 2017. gada 16. līdz 22. septembrim. 

Tās mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot eiropiešu dzīves un apkārtējās vides kvalitāti. 

Šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas kampaņas sauklis ir “PĀRVIETOJIES GUDRĀK, DZĪVO LABĀK!”. Tā vērsta uz videi draudzīgāku un vēl pārdomātāku pārvietošanos pilsētā.

Informāciju sagatavoja:

Sanita Kitajeva

Pļaviņu novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste

29355624, sanita.kitajeva@plavinas.lv

Atstājiet komentāru