2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Viesītes Sporta skolas audzēkne – četrkārtējā Latvijas čempione!

Viesītes Sporta skolas audzēkne – četrkārtējā Latvijas čempione!

8.martā Rīgā, „Daugavas” stadionā, notika Latvijas ziemas čempionāts šķēpa mešanā, kur piedalījās dalībnieki pa vecuma grupām no 2000.gadā dzimušajiem līdz pieaugušajiem.
Viesītes Sporta skolas audzēkne, Ābeļu pamatskolas skolniece Laine Donāne šogad startē „A” grupā, kur spēkiem mērojās 1997.-1998.gadā dzimušās jaunietes, Laine ir dzimusi 1998.gadā. Dalībnieku skaits nebija īpaši kupls – „A” grupas meitenēm 9 dalībnieces, jo, lai piedalītos startā, pagājušajā sezonā bija jāizpilda noteikts normatīvs katrā vecuma grupā.
Lainei starts izdevās lielisks – tika sasniegts labs rezultāts – 49,20 metri ar 500 g smagu šķēpu, kā arī šoreiz veiksme bija Laines pusē – otrā vieta tika apsteigta tikai par 1 centimetru! Visu sešu metienu laikā spriedze neatslāba ne uz mirkli - cīņā par uzvaru iesaistījās 2.vietas ieguvēja, talantīgā šķēpmetēja no Murjāņu Sporta ģimnāzijas Andrija Priedīte, dzimusi 1997.gadā, un ne mazāk talantīgā 3.vietas ieguvēja, 1997.gadā dzimusī Agnese Vilcāne no Kokneses, kura tagad mācās un trenējas Rīgā un šoreiz sasniedza rezultātu 43,19 metri.
Liels prieks, ka Laine izcīnījusi nu jau četrkārtējās Latvijas čempiones titulu!  Ar šo startu Laine atkārtoti izpildīja kvalifikācijas normatīvu sacensībām Azerbaidžānas pilsētā Baku, kur no 30.maija līdz 2.jūnijam notiks atlase Eiropas komandai uz 2.Pasaules Jaunatnes olimpiādi Ķīnā, kas notiks augustā. Lai kvalitatīvāk sagatavotos šīm atlases sacensībām, Lainei no Latvijas Šķēpmetēju kluba tika piedāvāta iespēja aprīlī piedalīties treniņnometnē, kas notiks Spānijā, par kuras līdzfinansēšanu milzīgs paldies Viesītes novada domei, par sniegto atbalstu paldies Viesītes Sporta skolas direktoram Jānim Osim!
Tatjana Donāne,Viesītes Sporta skolas vieglatlētikas trenere

Atstājiet komentāru