2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Viesītē notiks koncerts „Tauta Eduarda Rozenštrauha piemiņai”

Viesītē notiks koncerts „Tauta Eduarda Rozenštrauha piemiņai”

Atceroties komponistu viņa 95.jubilejā 5.aprīlī Viesītes Kultūras pilī notiks Lielkoncerts - uzvedums „Tauta Eduarda Rozenštrauha piemiņai".
 

Spilgtā atmiņā saglabājies mūsu tautas 3. Atmodas dziesmotas laiks, kad beidzot tauta līksmi un brīvi varēja dziedāt leģendārā dziesminieka Edurda Rozenštrauha melodiskās, jau vairāku paaudžu tautā iemīļotās dziesmas. Zilais lakatiņš," „Vecpiebalgas ūdensrozes", "Vecās likteņdzirnas", "Jaunība", "Vaidava" u.c., skanēja it visur, stiprinot, saviļņojot un ielīksmojot Atmodas vēsturisko pārbaudījumu dienās, kurās izšķīrās turpmākais valsts un visas tautas liktenis.
 

Komponista pēdējo gadu uzticamā skatuves partnere dziedātāja Indra Lintiņa-Lučka, par šo periodu un sadarbību ar leģendāro komponistu, dāvāja atmiņu grāmatu „Jasmīn baltais, mana mūža...Latvijas dziedātājas likteņstāsts", bet pagājušā gada septembrī Dzejas dienās Rīgā, Kr. Barona muzejā, Indra pulcināja dzejas draugus un dzejniekus, lai pieminētu un godinātu Edurdu Rozenštrauhu viņa 95. gadu jubilejā. Pateicoties dalībnieku vairāku mēnešu ilgajam un mērķtiecīgajam darbam ir tapis Lielkoncerts-uzvedums „Tauta Eduarda Rozenštrauha piemiņai"
 

Uzveduma programma balstīta uz dzejnieku veltījuma dzeju, nebaidoties pasmieties gan par sevi, gan dažādiem mūsu valsts un dzīves kurioziem, tajā pašā laikā veltot vissirsnīgākos vārdus Latvijai, mātei, mīlestībai. Dalībnieki ir no sirsnīgās Latgales, Ventiņiem, Kurzemes, Rīgas. Bet programmu caurvīs Indras Lintiņas-Lučkas un brīnišķīgās Eduarda Rozenštrauha dziesmas - gan zināmās, nedzirdētās un vispopulārākās, lai kavējoties sirsnīgās atmiņās sadziedātos ar visiem klātesošiem.
 
Uzveduma autori,dzejnieki - Rasma Urtāne, Edvīns Jansons, Sarmīte Grumolde, Gaida Pūliņa.
 

Koncerta uzvedumā piedalās - deju grupas „Vecrīga" dejotāji Sanita Sondore un Mārtiņš Umbraško, dziedātāja Indra Lintiņa-Lučka, koncertmeistare Sandra Lūķe, vijolnieks Reinis Galenieks. Īpašie viesi - Cecīlija un Rozālija - jauns draudzeņu tandēms Latvijā.
 
 
Uz tikšanos Lielkoncertā „Tauta Eduarda Rozenštrauha piemiņai"
5.aprīlī plkst.18:00 Viesītes Kultūras pilī
 
 
Režisore inscenētāja Indra Lintiņa-Lučka.

Atstājiet komentāru