2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Lielā talka Viesītes novadā

Lielā talka Viesītes novadā

26. aprīlī vienkopus ar visu valsti, sakopšanas darbos iesaistījās arī Viesītes novada aktīvākie talkotāji. Viesītes novadā oficiāli talkots sešās vietās, sakopjot pagalmus, rotaļlaukumus, ceļmalas un novadam nozīmīgus tūrisma objektus.
 
 

Viesītes Lielā talka šogad pulcēja prāvu talkotāju pulku, aptuveni 80 dažādu paaudžu novadnieki piedalījās estrādes „Mīlestības saliņa" sakopšanā un labiekārtošanā. Viesītes Lielo talku jau otro gadu atbalstīja arī patruļkuģa P-07 „Viesīte" komanda. Kamēr vīri teritoriju atbrīvoja no vējā sagāztajiem kokiem, tikmēr dāmas ar bērniem sakopa estrādes teritoriju, grāba veco zāli un krāsoja atjaunotos estrādes solus.
 
 

Pēc vairāk kā trīs stundu cītīga darba talcinieki tika cienāti ar siltu zupu un patruļkuģa P-07 „Viesīte" komandieris Tālis Dzērve pasniedza balvas Lielās talkas foto/zīmējumu konkursa uzvarētājiem -1. vietā Evelīna Bantauska, 2. vieta Adrijai Bantauskai, bet 3. vietā – Rainers Kravčenko. Specbalva tika sarūpēta arī ģimenei, kas talkā ieradās viskuplākajā skaitā.
 

Aktīvi Lielā talka aizvadītas arī pagastos. Elķšņu pagastā vairāk kā 30 talcinieki kopa trīs objektus Ormaņkalnā sakopta teritorija un uzstādīti divi jauni soliņi, Klauces kapsētā talcinieki izzāģēja vecos kokus. Tā pat sakopts ceļa posms Apsarde –Silakrogs. Rites pagastā aptuveni 20 talcinieki šogad sakopa Ilzu baznīcas un kapu teritoriju. Saukas pagastā 34 talcinieki sakopa bērnu rotaļlaukumus, bijušās arodskolas parku, ceļmalas un māju iekšpagalmus.
Kempingā „Pērlīte" talka aizvadīta divās kārtās – pirmie sakopšanas darbos jau tradicionāli iesaistījās Viesītes vidusskolas audzēkņi, bet sestdienas rītā talcinieki no Aknīstes, Viesītes un Jēkabpils rekonstruēja pirts priekšu un sakopa kempinga teritoriju.
 

Paldies visiem aktīvajiem novada iedzīvotājiem, kas atbalsta šāda veida pasākumus un piedalās novada sakopšanā, labiekārtošanā. Dzīvosim sakoptā vidē, lai prieks Tev pašam un pārējiem!
 

Viesītes novada Lielās talkas koordinators
Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru