2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Viesītē svinēs dzelzceļnieku svētkus

Viesītē svinēs dzelzceļnieku svētkus

Svētdien, 3.augustā, Viesītē norisināsies dzelzceļnieku svētku pasākumi, informē Viesītes novada pašvaldība.
 
Dzelzceļnieku svētku tradīcija aizsākās pēc mazā bānīša līniju slēgšanas 1972.gadā. Sākotnēji svētki tika svinēti, kopā sanākot bijušajiem kolēģiem - dzelzceļa darbiniekiem. Ar laiku viņiem pievienojās arī ģimenes locekļi, bērni, mazbērni un radi.
 
Viesītes pilsētas attīstība 20.gadsimta 20.gados notika tieši dzelzceļa mezgla dēļ. Šurp pārcēlās jauni cilvēki, dibināja ģimenes un cēla mājas, pilsētiņa paplašinājās. Mazais Bānītis un atmiņas joprojām vieno daudzus Viesītes iedzīvotājus.
 
Cerot padarīt kuplāku svētku dalībnieku pulku, pasākuma organizatori dzelzceļnieku svētku ietvaros šogad Viesītē rīko arī Sēlijas kausa izcīņu velosportā. Starts paredzēts trīs dažādās distancēs, kā arī tautas brauciens ar izrotātiem velosipēdiem, bērniem atsevišķs starts.
 
Kamēr velosipēdisti mērosies spēkiem trasē, līdzjutēji un viesi varēs pārbaudīt savas zināšanas par saglabātajām dzelzceļa ēkām orientēšanās viktorīnā, iepazīt mazā bānīša maršrutus vagonu depo, baudīt kafijas pauzi kompresora namiņā, kā arī piedalīties siena skulptūras veidošanā Mazā bānīša muzeja teritorijā.
 
Dzelzceļnieku svētki Viesītē tiek svinēti jau 42. gadu.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru