2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Viesīte Novadu dienā Gaismas pilī (FOTO)

Viesīte Novadu dienā Gaismas pilī (FOTO)

28. augustā no plkst. 12.00 līdz 21.00 ar plašu programmu norisinājās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) atklāšanas nedēļas Novadu diena. Visas dienas garumā ēkā ikviens varēja satikties ar gandrīz 500 Novadu dienas dalībniekiem. "Gaismas pils" tādējādi kļuva par skatuvi visiem Latvijas novadiem. Ikviens "Gaismas pils" stāvs tika atvēlēts kādam Latvijas novadam, kas rādīja visu, ar ko lepojas – Sēlijas novads sevi prezentēja jaunās bibliotēkas 6. stāvā.
 
Viesītes novadu Gaismas pils atklāšanā pārstāvēja Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, Kultūras pils direktore Raisa Vasiļjeva, kancelejas vadītāja Daina Vītola, muzeja „Sēlija" pārstāvji Ilma Svilāne un Agnija Mutule, Saukas pagasta un Viesītes bibliotekāres – vadītāja Līga Griškena, kultūras darbinieki, kā arī uzņēmēji – Alīdas kafeja un Rix Wood.
 
Viesītes novada pašvaldības tūrisma speciāliste Agnija Mutule daloties iespaidos atklāj, ka pasākumā ikviens novads iepazīstināja gan ar pilsētu gan tūristu piesaistēm, kultūru, gan industriālo mantojumu, gan inovācijām tehnoloģijās: „Bija arī degustācijas, kur katrs novads varēja iepazīstināt ar dažādiem garšīgiem labumiem. Sēlijas stāvs lepojās gan ar izstādi "Sēlijas vasara", tai skaitā, Ligitas Caunes gleznām, gan ar prezentācijām un video par Viesīti un Viesītes pašvaldību, gan ar J. Jaunsudrabiņa 100 gadu jubileju, gan ar īstiem dzelzceļnieku stāstiem par Viesītes mazo bānīti, gan Sunākstes vilnas namu un ne tikai. Ērberģes muižas tēli – barons ar saviem ciemiņiem, bija sagatavojuši interesantu priekšnesumu visiem klātesošajiem, kuros tika iesaistīti arī dalībnieki. Pasākumu Sēlijas stāvā noslēdza Kreicburgas ziķeri ar jautru priekšnesumu, kas lika iekustēties skatītājiem ar."
 
Vairākos stāvos tika dejots un rādītas teātra izrādes. Netika aizmirsts arī par muzikālo pavadījumu – gandrīz katrā stāvā, ik pa laikam notika sadziedāšanās ar pārējiem stāviem, dziedot latviešu dziesmas.
 
Avots: Viesītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste L. Liepiņa
Foto: A. Mutule un J. Baldunčiks

Atstājiet komentāru