2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Viesītē apmācās vietējie un kaimiņu novadu speciālisti

Viesītē apmācās vietējie un kaimiņu novadu speciālisti

Šī gada 9. septembrī, Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLV-393„ Information and Communication Technologies Solutions for Improvement of Quality in Municipal  Utilities” ietvaros, Viesītē notika seminārs komunālo dienestu darbiniekiem un pašvaldību speciālistiem. Visas dienas garumā tika apskatīti teorētiski jautājumi , izdiskutētas praktiskās veiksmes un analizētas problēmas, akcentu liekot uz komunālo dienestu darba organizēšanu, ar mērķi uzlabot iedzīvotājiem sniegtos pakalpojumus.

 

Par aktualitātēm ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā iepazīstināja Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas direktore Baiba Gulbe, savukārt, Jelgavas novada komunālā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Antra Alksne dalījās pieredzē par sabiedrisko pakalpojumu organizēšanu Jelgavas novadā. Pašvaldību speciālistiem lielu interesi izraisīja informācija un diskusijas par finanšu līdzekļu piesaistes iespējām pašvaldībām jaunajā 2014.-2020. plānošanas periodā . Tika izmantota ne tik biežā iespēja, kā uzdot „aci pret aci” dažādus jautajumus iepirkumu jomā, jo apmācībās par iepirkumiem un to aktualitātēm piedalījās Iepirkumu uzraudzības biroja Metodoloģijas departamenta direktora vietnieks Oskars Putāns. Apmācības noslēdza SIA “Smart Meter” valdes priekšsēdētājs Ivo Berkolds, kurš iepazīstināja ar Viesītē projekta ietvaros radušos iespeju mērījumu attālinātai nolasīšanai .

 

Apmācībās bija plaši pārstāvēti arī kaimiņu novadu projekta partneri. Tādēļ, kā jau tas mēdz būt, kad satiekas kolēģi, vēl ilgi pie kafijas tases notika diskusijas gan par projekta aktivitātēm, gan par ikdienas darbu pašvaldībās. Šādas apmācības bagātina ikvienu tās dalībnieku, apmācāmajiem sniedz jaunas zināšanas, apmācītājiem informāciju par situāciju konkretajā sektorā, bet ikvienam jaunas idejas, kontaktus un pārliecību, ka tas ko darām ir cilvēkiem nepieciešams.

 

Inese Vītola

Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja

Projekta LLV-393 koordinatore

 

logo set 1589x1124

Atstājiet komentāru