2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Meklē iespēju Viesītes novadā uzspridzinātā skatu torņa vietā izbūvēt jaunu

Meklē iespēju Viesītes novadā uzspridzinātā skatu torņa vietā izbūvēt jaunu

Viesītes novada pašvaldība kopā ar zemes, uz kuras atradās uzspridzinātais skatu tornis, īpašnieku meklē iespējas piesaistīt finansējumu jauna skatu torņa būvniecībai. Kā informē Viesītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Liepiņa, patlaban ir gatavs jaunā skatu torņa projekts un tiek meklēti tā izbūvei nepieciešamie līdzekļi.
 
 

Pašvaldība ir gatava sniegt zemes īpašniekam nepieciešamo palīdzību tehniskā projekta izstrādē un iesniegšanā izvērtēšanai, kā arī nodrošināt projektam nepieciešamo līdzfinansējumu, norādīja Liepiņa.

 

 

Jau informēts, ka 26.septembrī Zemessardze sadarbībā ar ASV bruņoto spēku inženieriem Viesītes novadā uzspridzinājusi divus novecojušus torņus. Tādā veidā demontēts aptuveni 13 metrus augstais koka skatu tornis Ormaņkalnā un Elkšņu pagastā esošais aptuveni 24 metrus augstais, no ķieģeļiem būvētais ūdenstornis.

 

 

Lēmumu par šo objektu demontāžu pieņēma Viesītes novada dome, izvērtējot būvju tehnisko stāvokli. Izvērtējot būvju specifisko raksturu un iespējamos nojaukšanas veidus, par vispiemērotāko tika atzīta nojaukšana ar spridzināšanas metodi.

 

 

Vairāk nekā 40 gadus vecais ūdenstornis savu ir nokalpojis, tāpat Ormaņkalna skatu tornis jau vairākus gadus bija slēgts apmeklētājiem drošības apsvērumu dēļ.

 

Atstājiet komentāru