2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Mākoņskrējējs iedvesmo Viesītes novada jauniešus (FOTO) (VIDEO)

Mākoņskrējējs iedvesmo Viesītes novada jauniešus (FOTO) (VIDEO)

Kā tas ir, skriet virs mākoņiem un sagaidīt saulrietu Atlantijas okeānā, esot virs mākoņiem un neatrodoties lidmašīnā? Atbildi uz šo jautājumu Viesītes jauniešiem oktobra mēnesī sniedza Mākoņskrējējs jeb Mārtiņš Zvīdriņš, kurš viesojās Jauniešu telpā.
 

Divos saullēktos un saulrietos var izdzīvot visu dzīvi – tā par piedzīvoto piedaloties bīstamajos skrējienos saka Mārtiņš. Jau vairāk kā divus gadus, pārvarot vidēji vairāk kā 130 kilometrus skrienot pāri vulkāniskajiem kalniem, smilšu laukiem un izžuvušām upju gultnēm, 23 gadus jaunais Mārtiņš piedalās garākajos un bīstamākajos kalnu skrējienos. Dalībnieku vidējais vecums šajās sacensībās ir 43 gadi.
 

2013. gadā pateicoties apņēmībai, cīņassparam un motivācijai Mārtiņš startēja Ultra-Trail Mt. Fuji® 161 kilometru skrējienā apkārt Japānas augstākajai virsotnei - Fudži vulkānam (3776m)- kurš ir Āzijas garākais un tehniski sarežģītākais kalnu skrējiens. Šobrīd viņš ir pusceļā uz savu mērķu sasniegšanu – noskrieti pieci no desmit kalnu skrējieniem. Viņaprāt ikviens var skriet pa mākoņiem. Mārtiņš Zvīdriņš: „Nav svarīgi vai tu tiec līdz galam, bet gan, ko tu piedzīvo skrējiena laikā. Tas ir tā pat kā dzīvē – nav svarīgi cik ilgi, bet kā."
 

Pēc dzirdētā jaunieši atklāj, ka Mākoņskrējēja stāstos varētu klausīties vēl un vēl. Viņuprāt šo stāstu ir jādzird visiem, kā no datorspēļu puiša kļūt par pasaules augstāko virsotņu iekarotāju, kā mīlēt grāmatas un novērtēt laiku, kas mums dots.
 

Amanda Kļaviņa: Esmu priecīga, ka apmeklēju šo lekciju. Mārtiņa stāsts bija patiesi iedvesmojošs un visā klausījos ar lielu interesi. Dzirdētais lika padomāt par savu dzīvi,vērtībām, par laiku, ko bieži vien izniekojam. Žēl, ka šo lekciju apmeklēja neliels skaits jauniešu, jo pēc manām domām tā bija viena no labākajām, kuru esmu dzirdējusi.
 

Ilva Mašinska: Sākumā, kad Mārtiņš sāka runāt par datorspēlēm, šķita, ka kaut kas nav. Domāju, ka nebūs interesanti, bet tad, viss mainījās. Viņš pastāstīja par tādām lietām, kas man šķiet nereālas. Es apbrīnoju viņa apņēmību. Priekš manis tas bija ļoti iedvesmojoši. Pēc viņa stāsta, šķita, ka es esmu gatava pat visneiespējamākajām lietām. Laiks paskrēja vēja spārniem. Šķiet varētu klausīties to visu vēl un vēl.
Pilnīgi noteikti nenožēloju, ka aizgāju.
 

Nākamā iedvesmas pēcpusdiena Viesītes jauniešu telpā plānota 14. novembrī, kuru vadīs IMKA Latvija pārstāve.
 

„Sapņi piepildās, ja par tiem cīnās."

/Mārtiņš Zvīdriņš/
 

Viesītes novada sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa
 

Vairāk par Mākoņskrējēja piedzīvojumiem lasi šeit: http://martinszvidrins.blogspot.com/

Foto: L. Liepiņa, A.P. Kuzņecova, K. Afanasjevs
 
VIDEO: Mārtiņš Zvīdriņš par savu cīņu ar Japānas melno pūķi Fudzi vulkānu
 
 

Atstājiet komentāru