2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Lones Tautas namam 50

Lones Tautas namam 50

Latvijas valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, Lonē tika svinēta Tautas nama 50 gadu jubileja. Pusgadsimtu ilga darbība , 12 Tautas nama vadītāji un bagātīga kultūras dzīves pieredze – šie ir tikai daži no atslēgas vārdiem, kuri raksturo Lones Tautas namu.

Pašreizējā vadītāja Inta Malceniece Lones Tautas nama vadības grožus tur 21 gadu. Kā pati teic, pa šiem gadiem notikuši daudz dažādi koncerti un izbraukāti tuvāku un tālāku rajonu organizētie pasākumi: „Mēs paši vairāk kā 10 gadus organizējām pie sevis namā rajona bērnu vokālo ansambļu sadziedāšanos, kuros bērni iepazina viens otru.” Runājot par nākotnes plāniem Inta teic, vienīgais sapnis ir, lai cilvēki neaizmirst ceļu uz Tautas namu.

Pasākumā ar atmiņām un piedzīvoto dalījās arī bijušie Lones Tautas nama vadītāji Valda Lāčplēse, Juris Kielbickis un Anželika Kielbicka.

Apaļās jubilejas gadā Tautas nams piedzīvojis arī vizuālas pārvērtības, šogad pārkrāsota Lones Tautas nama fasāde. Inta Malceniece: „Man prieks, ka mūsu Tautas nams savu 50. gadu jubileju sagaida jaunā ietērpā, par ko paldies jāsaka Viesītes novada domei, būvdarbu vadītājam Artūram, darba veicējiem Igoram Ivanovam, Elvim.”

Svinīgajā pasākumā tika prezentēts arī pavisam jauns izdevums par Lones Tautas namu „Mūsu stāsti. Lustīgi, kustīgi… „, kurā apkopoti stāsti un atmiņas par Lones tautas nama kultūras dzīvi. Izdevums tapis ar Viesītes novada pašvaldības atbalstu un to sagatavoja Saukas sabiedriskais centrs. Paredzēts, ka izdevums būs pieejams arī novada bibliotēkās.

Jubilejas pasākumu vadīja mākslinieki no Madonas – režisore Inese Zīle, mīmi Patrīcija Kolāte un Krišjānim Kallings, muzicēja – Zane Radžēle.

Avots: viesite.lv

Atstājiet komentāru