2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes novads gaidīs apmeklētājus tūrisma izstādē „Balttour 2015”

Viesītes novads gaidīs apmeklētājus tūrisma izstādē „Balttour 2015”

''Balttour'' – plašākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu! 22. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2015" notiks no 6. līdz 8. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā.
 
 
Viesītes novada ļaudis „Balttour 2015" izstādei aktīvi sāka gatavoties jau pašā janvāra sākumā. Ir izdoti 3 jauni bukleti: „Viesos Viesītē", „Vecā Stendera gudrības pērles" un atjaunots Saukas dabas parka buklets. Bukletus varēs dabūt izstādē Sēlijas pudurī, Zemgales stendā bet pēc izstādes – Viesītes muzejā „Sēlija"/ TIP, A. Brodeles ielā 7. Šogad Viesītes novads būs pārstāvēts arī Latvijas labumu tirdziņā.
 
 
Piektdien, 6. februārī Latvijas labumu tirdziņā varēs iegādāties cigoriņu kafeju „Alīda", tās recepte nodota no paaudzes paaudzē, un tapusi garšīga, bet pats galvenais – veselīga kafeja. Piektdien tirdziņā varēs sastapt arī amatnieku Ināru Dreijeri.
 

Savukārt Sēlijas pudurī, Zemgales stendā no 10:00 - 12:15 būs pieejama kafejas „Alīda" degustācija. Visas izstādes dienas Sēlijas pudurī atradīsies pārstāvji no Viesītes, kas ar lielāko prieku atbildēs uz jautājumiem un iepriecinās apmeklētājus ar pavisam jauniem bukletiem.
 
 
Sestdien, 7. februārī Viesītes novadu Latvijas labumu tirdziņā, paralēli kafejai „Alīda", pārstāvēs divi aktīvi un radoši uzņēmumi: RixWood un Bug Wooden Accessories, kas piedāvās iegādāties koka smokingus Iphoniem, etvijas vizītkartēm, koka tauriņus un aproču pogas vīriešiem un matos liekamos koka tauriņus sievietēm. Sestdien no rīta 10:30, iepriecināt izstādes apmeklētājus, būs ieradušies arī jaunākie novadi iedzīvotāji – Viesītes mūzikas studijas bērni. Tiks dziedātas dziesmas, ka arī varēs dzirdēt interesentus faktus par Viesītes novadu. No 10:00 – 12:00 Sēlijas pudurī būs iespējams nogaršot kafeju „Alīda".
 
 
Svētdien, 8. februārī apmeklētājus ar skaistiem cimdiņiem, suvenīriem un citiem amatnieku darbiem iepriecinās un piedāvās iegādāties biedrība „Zīle" no Viesītes amatniecības centra un amatnieks Inārs Dreijers.
 
 
Visas trīs dienas Viesītes novadu Sēlijas pudurī pārstāvēs Agnija Mutule (Viesītes muzejs „Sēlija"/ TIP) un Kalvis Kārkliņš (atpūtas komplekss „Pērlīte"), svētdien pievienosies arī Viesītes novada pašvaldības Sab. attiecību speciāliste Laura Liepiņa.
 
 
Sēlijas puduris ir īpašs ar to, ka to pārstāv 7 novadi: Viesītes, Neretas, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Salas, Aknīstes un Jēkabpils novads. Piedāvājums būs daudzveidīgs un katru dienu būs citas aktivitātes un degustācijas. Katrs novads būs sarūpējis bukletus un visas Sēlijas pasākumu plānu vasarai. Būs arī jautājumi un citi radoši uzdevumi, par kuriem varēs saņemt balviņas.
 
 
Noteikti iegriezieties Zemgales stendā, Sēlijas pudurī izbaudīt dabas, kultūras un atpūtas daudzveidību!
 
 
Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Agnija Mutule

Atstājiet komentāru