2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Tūrisma izstāde „Balttour 2015” aizritējusi veiksmīgi (FOTO)

Tūrisma izstāde „Balttour 2015” aizritējusi veiksmīgi (FOTO)

No 6.02. – 8.02. Ķīpsalas hallē tika aizvadīta nu jau 22. Starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus "Balttour 2015". Šogad Viesītes novads bija plaši pārstāvēts.

 

Viesītes novada pašvaldība deva iespēju vietējiem amatniekiem un mājražotājiem pārdot un iepazīstināt apmeklētājus ar savu produkciju, nopērkot galda vietu Latvijas labumu tirdziņā. Tajā piedalījās kafejas „Alīda” pārstāvji, amatnieks Inārs Dreijeris un biedrība „Zīle ar rokdarbiem, kā arī progresīvie uzņēmumi: RixWood un Bug Wooden Accessories, ļaujot iegādāties koka smokingus Iphoniem un etvijas vizītkartēm, kā arī koka tauriņus un aproču pogas vīriešiem, un matos liekamos koka tauriņus sievietēm.

 

Savukārt Zemgales stendā, Sēlijas pudurī visas trīs dienas aktīvi darbojās pārstāvji no Viesītes muzeja „Sēlija”, atpūtas kompleksa „Pērlīte” un Viesītes novada pašvaldības, atbildot uz apmeklētāju jautājumiem un iepazīstinot ar jaunajiem Viesītes novada bukletiem: „Viesos Viesītē”, „Vecā Stendera gudrības pērles” un atjaunoto Saukas dabas parka bukletu.

 

Vislielākais cilvēku pieplūdums bija piektdienas vakarā un sestdien. Apmeklētāji interesējās par skolēnu un ģimenes ekskursijām, velomaršrutiem, jaunajiem – 2015. gadā izdotajiem bukletiem, kā arī par Viesītes novada apslēptajiem dārgumiem un ievērojamiem cilvēkiem.

 

Liela interese bija arī par gaidāmajiem Sēlijas pasākumiem, it īpaši par gaidāmo Starptautisko mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālu „Zobens un lemess”, kas norisināsies 10. -11. jūlijā Saukas dabas parkā, lauku mājā „Bincāni”.

 

Sākot no 11. 02. internetā ir iespējams iegādāties ieejas biļetes uz šo pasākumu, pirmās 100 biļetes maksā tikai 15 EUR. Festivāla organizētāji ziņo, ka visticamāk pirmās biļetes izpirks dažu dienu laikā, jo jau pirmās dienas pusē ir nopirktas vairāk kā 50 biļetes. Nākamās biļetes būs pieejamas 19 EUR apmērā, taču, iespējams, cena var celties, ja apstiprināsies vēl kādu ievērojamu grupu dalība.

 

Valdis Bērzvads, viens no pasākuma organizētājiem, min, ka „uz šāda veida pasākumiem cena parasti ir 30 EUR, tā kā pirmās biļetes ir patiešām lētas, jo gaidām vēl dažu ievērojamu grupu apstiprinājumu no Īrijas un citām valstīm. Protams, uz vietas – pasākuma dienā arī būs dārgākas biļetes, tā kā ir vērts tās iegādāties savlaicīgi”. Dalību pasākumā apstiprinājušas jau vairākas grupas no Latvijas, to skaitā, grupa SKYFORGER, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas. Kopumā plānots, ka uzstāsies apmēram 20 grupas no dažādām pasaules valstīm, būs viduslaiku rekonstrukcijas un kara klubi, darbosies seno amatnieku apmetne. Informācija par festivālu pavisam drīz sekos oficiālajā mājaslapā: www.zobensunlemess.lv.

 

Piektdien (06.02.) Viesītes novads tika pārstāvēts arī Zemgales Plānošanas reģiona rīkotajā konferencē, to pārstāvēja un apmeklētājus ar tūrisma piesaistēm un jaunumiem iepazīstināja Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Agnija Mutule. Savukārt sestdien, ieskandināt Ķīpsalas halli, bija ieradušies Viesītes modernās mūzikas studijas bērni, Lienes Grīnhofas vadībā. Bērni ar savu dzīvesprieku un skanīgajām dziesmām, ko sarakstījusi pati Liene, lika pasmaidīt ikvienam skatītājam.

 

Saku LIELU paldies visiem, kas palīdzēja plānošanā, organizatoriski sagatavoties izstādei, kā arī ikvienam, kas piedalījās! Milzīgs paldies amatniekiem un mājražotājiem, šoferiem, kā arī Lienei Grīnhofai un Viesītes mūzikas studijas bērniem par lielo drosmi kāpt uz Ķīpsalas halles skatuves! PALDIES!

 

Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste

Agnija Mutule

Atstājiet komentāru