2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes vidusskolas sociālais pedagogs izstrādājusi metodisko materiālu par mobingu

Viesītes vidusskolas sociālais pedagogs izstrādājusi metodisko materiālu par mobingu

2014. gadā Viesītes vidusskolas sociālais pedagogs Vita Safonova kopā ar Liliānu Kašu izstrādāja un izdeva metodisko līdzekli „Sociālā pedagoga profesionālās lomas, strādājot ar mobinga izpausmēm skolā”.

Kā stāsta Vita, izdevums tapis balstoties uz darba pieredzi Viesītes vidusskolā: „Rakstot diplomdarbu sociālajā darbā bija jāveic pētījums par kādu skolu, pētot skolas vidi. Tāpēc radās iecer par mobinga vides pētīšanu Viešites vidusksolā, jo šis ir arī problēmjautājums izglītības iestādēs, pie kura novēršanas ir nopietni jāstrādā. Paldies jāsaka Viesītes novada pašvaldības bāriņtiesas priekšsēdētājai Sandrai Grigorjevai un Viesītes vidusskolas direktoram Andrim Baldunčikam par komandas darbu šajā jomā.”

Paveiktā darba rezultātā Vita Safonova cer, ka šis materiāls būs arī kā iedrošinājums sociālajiem pedagogiem nenolaist galvu un turpināt strādāt, viņasprāt šī profesija bieži tiek nenovērtēta.

Metodiskajā palīglīdzeklī skatīta skolu praksē bieži sastopama parādība – mobings, fiziska un emocionāla aizskaršana. Izdevumā autores iepazīstina lasītāju ar mobinga būtību, veidiem, cēloņiem un sekām, atspoguļo sociālo pedagogu un citu profesionāļu iespējas mobinga atpazīšanā un novēršanā. Izdevuma ietvaros tiek piedāvāts izsmeļošs un praktiski pielietojams materiāls darbam ar dažādu klašu skolēniem, skolēnu vecākiem un citiem profesionāļiem.

Mācību metodisko līdzekļi savā profesionālajā darbībā varēs izmantot sociālie pedagogi, psihologi, skolotāji, sociālie darbinieki, bāriņtiesu darbinieki, kā arī citi palīdzošo profesiju speciālisti. Izdevums pieejams tirdzniecībā, grāmatas cena: 4.50 Eiro.

Viesītes novada pašvaldība izsaka pateicību Viesītes vidusskolas sociālajam pedagogam Vitai Safonovai par iniciatīvu un ieguldīto darbu mācību metodiskā līdzekļa izstrādē.

Viesītes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste L.Liepiņa

Atstājiet komentāru