2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Zemes stundas akcija Viesitē

Zemes stundas akcija Viesitē

Jau devīto reizi marta mēneša pēdējā sestdienā cauri laika joslām visā pasaulē svinēja Zemes stundu. Viesītes novads šogad pirmo reizi piedalījās zemes stundas akcijā. Neraugoties uz sliktajiem un lietainajiem laika apstākļiem un lietu, pasākums pie Viesītes muzeja Sēlija neizpalika.

Viesītes jaunieši kopā ar kultūras darbiniekiem bija sarūpējuši pet pudeļu apgleznošanas akciju, kur pārsteiguma balvu saņēma Evelīna Bantauska, kura bija sarūpējusi un no mājām atnesusi visvairāk pet pudeļu. Tā pat pasākuma apmeklētāji varēja cienāties ar siltu kakao, sildīties pie ugunskura un veidot gaismas ceļu.

Plkst. 20:30 visā pilsētā pirmo reizi tika nodzēsts ielu apgaismojums, zemes stundas ietvaros, un tad tika dots starts nakts orientēšanās sacensībām. Dalībniekiem spīdinot ar lukturīšiem bija jāatrod seši kontrolpunkti un no atrastajiem vārdiem, jāizveido zemes stundas moto. Vakara noslēgumā visi pasākuma dalībnieki tika cienāti ar spēka putru.

Zemes stunda ir šobrīd lielākā globālā akcija, kas aktualizē klimata izmaiņu kritisko situāciju. Akcijā pagājušajā gadā piedalījās simtiem miljonu cilvēku vairāk nekā 128 valstīs 4000 pilsētās. Zemes stunda šogad vienoja cilvēkus no 172 valstīm!

Šogad Latvijā bija rekordliels dalībnieku skaits - 58 pašvaldības, vairāk kā 20 pasākumi!

Apņemies un uzsāc videi draudzīgas iniciatīvas ikdienā.

Viesītes novada pašvaldības

jaunatnes lietu speciāliste L. Liepiņa

 

Atstājiet komentāru