2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes vidusskolēni izvirzīti uz Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencei

Viesītes vidusskolēni izvirzīti uz Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencei

26.martā Jelgavā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā un Latvijas Lauksaimniecības universitātē, norisinājās Zemgales reģionālā 6. skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference. Kopumā uz Zemgales reģiona konferenci šogad tika izvirzīti 156 skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi 23 zinātņu sekcijās no vairāk nekā 20 novadiem un 2 pilsētām. Darbu vērtēšanu veica 80 eksperti - LLU pasniedzēji. No Viesītes novada uz Zemgales reģiona konferenci tika izvirzīti divi Viesītes vidusskolas 12.klases skolēni - Amanda Kļaviņa (Mūzikas ietekme uz govju izslaukumu z/s "Celmiņi" ganāmpulkā) un Ritvars Tīrumnieks (Zemnieku saimniecības "Kalna Dambrāni" attīstība).

Kā norāda Viesītes vidusskolas skolotāja Sarmīte Stumbiņa, šis 2015. gads atšķiras ar to, ka ir rekordliels dalībnieku skaits: „Koncentrējušies un uztraukti abi uzsāka savu uzstāšanos - prezentēja savus darbus, atbildēja uz jautājumiem - vides zinību un zemes zinātņu sekcijās. Kad uzstāšanās bija aiz muguras, jāgaida rezultāti, kuri tika pasludināti LLU aulā. Lai iepriecinātu dalībniekus uzstājas TDK "Kalve" un Jelgavas ģimnāzijas folkgrupa. Vispirms bija LLU profesores Anitas Aizsilas kopsavilkuma ziņojums, kurā tika pieminēts arī Ritvara Tīrumnieka darbs. Tad sekoja pats lielākais prieks - Amandai Kļaviņai Vides zinību sekcijā 1.vieta un arī "Apliecinājums" par iespēju iestāties budžeta grupā apliecinājumā norādītajās fakultātēs (darba vadītāja skolotāja Mārīte Kivleniece), Ritvaram Tīrumniekam Zemes zinātņu sekcijā - Atzinība (darba vadītāja skolotāja Sarmīte Stumbiņa). Īpašs gandarījums, ka šajā lielajā konkurencē abi - Amanda un Ritvars - ir izvirzīti uz valsts konferenci, lai savās sekcijās pārstāvētu ne tikai mūsu skolu, bet arī visu Zemgales reģionu. Gatavosimies valsts konferencei 25.aprīlī Rīgā un lai mums veicas!”

Profesore Anita Aizsila, pārskatot konferencē paveikto, teic, ka darbu kvalitāte ar katru gadu paaugstinās. Skolēnu darbos ir daudz inovatīvu un interesantu domu, turklāt viņi nebaidās no starpnozaru pētījumiem. Tieši tos vērtēt arī esot visgrūtāk.

Valsts konference norisināsies Rīgā no 24. līdz 26. aprīlim. Zemgales reģionālo skolēnu ZPD konferenci organizēja Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar LLU un Zemgales Plānošanas reģionu. 

6. Zemgales reģionālās skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferences rezultāti

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes un sabiedrisko attiec. spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru