2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītē rekonstruē Mīlestības taku

Viesītē rekonstruē Mīlestības taku

Viesītē norisinās Mīlestības takas rekonstrukcija, informē novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļā.

 

Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu novads sācis rekonstrukcijas 1.kārtu. Tās laikā takas posmā gar Mīlestības saliņu tiks uzstādīti soliņi, atkritumu urnas, informatīvie stendi un pārvietojamā āra tualete, kā arī uzbūvēts gājēju tiltiņš.

 

Dumbrājā pie Viesītes Mazā ezeriņa paredzēts uzstādīt informatīvu stendu, kas aptvertu informāciju par takas posmā sastopamajām dabas vērtībām.

 

Tāpat plānots uzbūvēt purvainai teritorijai piemērotu taku uz pāļiem un rekonstruēt gājēju celiņu no Mazā ezeriņa līdz pilsētas centram. Mīlestības taka savienos vides objektus, kas atrodas Mazā ezeriņa apkārtnē, ieskaitot Mīlestības saliņu, kas savu vārdu ieguvusi divu vietējo jauniešu nelaimīgas mīlestības dēļ.

 

Projekta gaitā izbūvētā infrastruktūra tiks izmantota iedzīvotāju atpūtai, pārgājienos, regulāros vietēja mēroga pasākumos. Rekonstruētais vides objekts priecēs Viesītes iedzīvotājus un viesus, padarot pilsētu vēl pievilcīgāku un videi un cilvēkiem draudzīgāku.

 

Projekta 1.kārta ir daļa no lielāka projekta, ko pašvaldība plāno īstenot tuvākajos piecos gados. Tas paredz izveidot atpūtas vietas Mazā ezeriņa krastā un Draudzības kalniņā, no kura var novērot ūdensputnus.

 

Realizējot projektā plānotās aktivitātes, pašvaldība būs īstenojusi vienu no iedzīvotāju vēlmēm - labiekārtojusi Viesītē iecienītu atpūtas, sporta, brīvā laika pavadīšanas un vides izziņas vietu.

 

Projekta 1.kārta tiek īstenota ELFLA programmas pasākumā "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā". Projekta 1.kārtas kopējās izmaksas ir 9728 eiro, no kuriem 6095 eiro - ELFLA atbalsts un 3633 eiro - pašvaldības līdzfinansējums. Projekts noslēgsies šī gada 30.aprīlī.

 

Iepriekš ar ELFLA atbalstu jau tika sakārtots auto stāvlaukums, kur sākas Mīlestības taka.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru