2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Lielā talka Viesītes novadā

Lielā talka Viesītes novadā

25. aprīlī, vienoti ar visu Latviju, Viesītes novadā tika aizvadīta Lielā talka 2015. Šogad novadā bija vērojama lielāka talkotāju atsaucība kā citus gadus, jo novada sakopšanas darbi tika sākti jau trīs dienas pirms Lielās talkas.
Viesītes vidusskolas skolēni talkās sakopa Stendera taku pie Sunākstes baznīcas, muzeja „Sēlija” un kempinga „Pērlīte” teritoriju, mazie bērnudārza „Zīlīte” audzēkņi kopā ar audzinātājām kopa un labiekārtoja iestādes teritoriju.
Savukārt Lielās talkas dienā, sestdien, talcinieki čakli strādāja visā novadā. Viesītes pilsētā tika kopti daudzdzīvokļu namu iekšpagalmi. Rites pagastā talcinieki sakopa Ilzu baznīcas teritoriju un atjaunoja pamatskolas rotaļu laukumu. Elkšņu pagastā šogad uzmanība tika vērsta uz Tālivalža gravas sakopšanu. Jāuzteic Pēteris Līcis ar komandu, kuri būvēja tiltiņu un atjaunoja spēļlaukumu. Otra atbildīgā brigāde - tiltiņu būvētāji – bija ar Āriju Bārduli priekšgalā, viņš pat aicinājis savus darba kolēģus no Aknīstes (starp novadu pasākums).
Saukas pagastā sakopšanas darbi notika divās vietās: Buku siliņā un atpūtas vietā „Bincāni”. Talka Bincānos pulcēja viskuplāko skaitu strādnieku, vairāk kā 50 talciniekus no visa novada. Darbu sarakstu un koordinēšanu talkas dienā realizēja Gita Kļaviņa, kuras vadībā talkotāji palīdzēja sakopt teritoriju vasarā gaidāmajam divu dienu festivālam „Zobens un lemess” (www.zobensunlemess.lv). Lielās talkas dienas izskaņā, talcinieki mielojās ar Viesītes aktīvo jauniešu vārīto zupu un Gitas Kļaviņas cepto kūku.
Šogad Lielās Talkas aktivitātēs piedalījušies aptuveni 175 tūkstoši iedzīvotāju. Lai arī Lielā Talka šogad ir noslēgusies, ikviens, kas ir pamanījis kādu piesārņotu vietu, tiek aicināts to atzīmēt mājas lapā www.talkas.lv atrodamajā Piesārņoto vietu kartē. Arī pēc talkas ikviens tiek aicināts domāt par apkārtējo vidi un nemēslot, lai izzustu tādas vietas, kurās atkritumi jāvāc katru gadu no jauna.
Savu atbalstu Latvijas mērķim – kļūt par zaļāko valsti – iespējams parādīt arī piedaloties “Zaļajā referendumā”. Tā ietvaros ikviens, ieejot mājas lapas www.talkas.lv sadaļā "Zaļais referendums", var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā "zaļu", veselīgu un ekoloģisku valsti.
Viesītes novada Lielās talkas koordinatore Laura Liepiņa
FOTO: A.P.Kuzņecova, L.Liepiņa, A.Mutule

Atstājiet komentāru