2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes novada jaunieši apmeklē informatīvu semināru Jelgavā

Viesītes novada jaunieši apmeklē informatīvu semināru Jelgavā

24. aprīlī Viesītes novada jaunieši, Helmuts Zālītis, Anna Paula Kuzņecova, Raivis Strumskis un Uldis Ziņkovskis, kopā ar pašvaldības jaunatnes lietu speciālisti Lauru Liepiņu, apmeklēja Jauniešu garantijas pēcpusdienu Jelgavā.
„Jauniešu garantija” ir ES fondu finansiāli atbalstīta iecere, lai palīdzētu jauniešiem atgriezties izglītības iestādē vai iekļauties darba tirgū. Informatīvā pasākuma ietvaros notika iedvesmojoša saruna par jauniešu īstā dzīves ceļa izvēli starp Ghetto Games vadītāju Raimondu Elbakjanu, vietējās deju studijas Benefice vadītāju Anniku Andersoni, grupas TirkizBand dalībnieku Gundaru Cauni un citām interesantām personībām. "Jauniešu garantijas" pēcpusdienā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) karjeras konsultanti stāstīja par kvalifikācijas paaugstināšanas iespējām, notika arī dažādas radošās darbnīcas, kurās jaunieši varēja pārbaudīt atbilstību izvēlētajai profesijai. Vienlaikus Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāvji informēja par neformālās izglītības iespējām un "Jauniešu garantijas" projektu “PROTI un DARI!”. Savukārt noslēgumā notika Kaspara Zlidņa un Andžeja Grauda bezmaksas koncerts (grupa Gain Fast).
R. Elbakjans: „Lai gūtu panākumus dzīvē, ir jārūpējas par savu veselību un fizisko formu, tāpēc Raimonds ar jauniešiem pasākumā runāja par sporta un veselīga dzīvesveida nozīmi.”
"Jauniešu garantijas" mērķis ir palīdzēt jauniešiem iekļauties darba tirgū un atsākt mācības izglītības iestādē. Iniciatīvas mērķis ir uzlabot jauniešu konkurētspēju tirgū, kā arī mazināt jauniešu bezdarbu. Plašāka informācija:http://www.lm.gov.lv/text/2607

Viesītes novada pašvaldības
Jaunatnes lietu spec. Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru