2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes un Salas jauniešu sadraudzības pasākums FOTOVIDEO

Viesītes un Salas jauniešu sadraudzības pasākums FOTOVIDEO

 Aprīļa nogalē Viesītē notika Viesītes un Salas jauniešu saliedēšanās pasākums. Pasākumu organizēja mājinieki – Viesītes aktīvie jaunieši, kuri bija sarūpējuši iepazīšanās spēles un citas aktivitātes. Saliedēšanās vakara pirmā daļa notika pie Paula Stradiņa skolas, kur svaigā gaisā jaunieši aizvadīja saliedēšanās un iepazīšanās aktivitātes (icebreakers un energizers).

Pasākuma otrā daļa notika jauniešu telpās Viesītes kultūras pilī, kur jaunieši tika sadalīti četrās grupās.  Galvenā vakara tēma bija “sadarbība”. Strādājot grupu darbos, jaunieši prezentēja savu redzējumu par vārda “sadarbība” nozīmi. Kopīgi tapa arī video stāsti, kuri tiks ierakstīti diskos un uzdāvināti labvēļiem no Somijas, kuri palīdz ar Viesītes Jauniešu iniciatīvu centra tapšanu.

Viesītes jauniešiem šī bija iespēja smelties pieredzi un iedvesmu no kaimiņu novada jauniešu domes, tostarp strādājot komandā sagatavot uzņemšanas pasākumu, kuru veiksmīgi pašu spēkiem arī novadīja. Šis pasākums vēlreiz apliecināja, cik vērtīgu pieredzi jauniešiem sniedz starptautiskas jauniešu apmaiņas programmas.

Amanda Kļaviņa: “Saliedēšanās pasākums ar Salas jauniešiem bija ļoti jauks, piepildīts un atraktīvs. Šoreiz organizēšanas darbos nepiedalījos, tāpēc bija patīkami redzēt, ka pārējie jaunieši, kopīgiem spēkiem, spēj noorganizēt kvalitatīvu jauniešu uzņemšanu mūsu pilsētā. Prieks, ka Salas jaunieši bija atvērti un draudzīgi. Pasākums bija izdevies un domājams, ka notiks arī turpmāka sadarbība ar Salas jauniešiem.”

 Ilva Mašinska: “Lielisks saliedēšanās pasākums. Bija tiešām liels prieks uzņemt Salas jauniešus un komunicēt ar tiem. Patīkami, ka arī viņi ir tikpat atraktīvi un dzīvespriecīgi, cik mēs. Kopā spēlējām spēles, darbojāmies grupās un iepazināmies viens ar otru. Katrs ieguvām sev draugus. Ceram un ticam, ka šī sadarbība arī turpināsies.”

Kristīne Līce: “Pasākums ar Salas jauniešiem bija tiešām vērtīgs un interesants. Iespēja uzzināt kā darbojas jauniešu domes citās pilsētās, iepazīties ar jauniem un kreatīviem jauniešiem un, protams, lieliski pavadīt laiku ar interesantām spēlēm. Paldies, ka Salas jaunieši apciemoja mūs un sniedza jaunus iespaidus.”

Paldies salas jauniešiem un Salas novada jaunatnes lietu speciālistei Vitai Tropai par atsaucību un atraktīvo dalību.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa

 

{videobox}5wk9_BrY-0M{/videobox}

Komentāri (0-1/1)

  • Juniors
    02.07.2018 18:23
    Super! Pareiz, vajag jaunajiem tusēt kopā! 8)

Atstājiet komentāru