2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Aina un Antons Galvanovski svin Dimanta kāzu jubileju

Aina un Antons Galvanovski svin Dimanta kāzu jubileju

2015. gada 10. jūnijā 60. kāzu gadadienu, Dimanta kāzas, svinēja viesītieši Aina un Antons Galvanovski. Svētku dienā kāzu jubilārus sveica Viesītes novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Daina Vītola un Pašvaldības izpilddirektors Alfons Žuks. Pārim tika vēlēta veselība un pie kafijas tases tika atsaukti atmiņā kopīgi nodzīvotie gadi.

Rites pagastā 1923. gadā dzimušais Antons Galvanovskis un 1930. gadā, Sunākstes pagastā, dzimusī Aina Tīrele satikās pēckara laika Viesītē 50. gadu sākumā. Aina strādāja par rēķinvedi kolhozā “Gaišais ceļš”, bet Antons – mežniecībā “Brieži”. Abi dzīvoja netālu no Viesītes esošajās mājās – “Podniekos” un “Grāvlejās”.

Aina un Antons apprecējās 1955. gada 10. jūnijā. Uz toreizējo dzimtsarakstu nodaļu Viesītē, Robežu ielā, jaunais pāris atbrauca ar Antona motociklu “Minska”. Ceremonija bija klusa, tajā piedalījās tikai jaunais pāris un vedēji – Elvīra un Alberts Ribāki. Pēc sarakstīšanās notika svinības ģimenes, kaimiņu un radu lokā Ainas tēva mājās “Podniekos”. Lai varētu saņemt padomju varas atļauto zemes gabaliņu un uzsāktu patstāvīgu dzīvi, jaunā ģimene pārcēlās dzīvot pie Ainas krustmātes kaimiņu mājās Viesītes pagasta “Muceniekos”. 1959. gadā ģimenei piešķīra dzīvokli mežniecības mājā Viesītes “Kalna Stauģos”, kur abi dzīvo vēl joprojām . Šeit uzauga Ainas un Antona bērni – meita Ilona un dēls Ivars.

Antons visu darba mūžu nostrādāja mežniecībā, bet Aina pēc bērnu piedzimšanas ilgu laiku bija mājsaimniece un visus savus spēkus veltīja ģimenei un bērnu audzināšanai. Tikai pēc bērnu skolas gaitu uzsākšanas, Aina atsāka algotu darbu.

Nu jau daudzus gadu desmitus abi ir pensionāri un būdami sirmā vecumā, joprojām kopj savu mazdārziņu. Viņu pensijas gadu prieks un acuraugs ir abi mazdēli – Jurģis un Artūrs.

Ilona Celmiņa

Ainas un Antona meita

Informācijas avots: www.viesite.lv

Atstājiet komentāru