2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līgo pasākumi Viesītes novadā(FOTO)

Līgo pasākumi Viesītes novadā(FOTO)

Lieli un mazi Jāņa bērni 21. jūnijā tika aicināti uz ielīgošanas pasākumiem Ormaņkalnā un Bincānos. Jau otro gadu pēc kārtas Saukas, Elkšņu un Rites pagasta pārvaldes vadītāji un kultūras darbinieki sagaidīja tuvus un tālus līgotājus Ormaņkalnā.

Lai radītu svētku noskaņu, pirms svētkiem, ar Elkšņu, Rites un Saukas pagastu pārvalžu vadītāju palīdzību tika izpļauta teritorija, lai līgotājiem zālē kājas nepinās un sagādāta malka lielajam ugunskuram. Kā norāda Rites Tautas nama vadītāja Aina Guoģe, kopā pulcēšanās Ormaņkalnā ļauj gūt spēku tālākajam darba cēlienam un godā celtu mūsu senču tradīcijas. „Darbi sākās jau agrā 21. jūnija rītā, kad Ormaņkalnā sanāca kopā pārvalžu vadītāji, kultūras darbinieki un palīgi, lai izrotātu kalnu un sakrautu ugunskuru. Kā allaž ielīgot palīdzēja Rites TN ansamblis “Rites balsis”, Elkšņu KN ansamblis “Tik un tā”, un Lones TN ansamblis “Avia” un Sintija Leimane,” tā informē A. Guoģe. Ar izrādi “Savedējs” līgotājus priecēja Viesītes kultūras pils amatierteātris, režisores Aijas Rancovas vadībā. Un ar muzikālu priekšnesumu uzstājās Viesītes pūtēju orķestris. Savukārt līdz rīta gaismai par deju ritmiem rūpējās grupa “Sveķi”.

22. jūnija rītā ar zāļu tirgu sākās ielīgošanas pasākumi Viesītes pilsētā. Ielīgošanas pasākums jau tradicionāli notika Viesītes muzeja „Sēlija” teritorijā.

  

Autore Monika Zīle pēc izrādes noskatīšanās, aktieriem veltīja atzinīgus vārdus norādot, ka patīkami redzēt prieku un enerģiju aktieru acīs. Viņasprāt Viesītes amatierteātra aktieri bija ļoti iejutušies savās lomās

Informāciju apkopoja Laura Liepiņa

Foto: L.Liepiņa, A.P. Kuzņecova

Atstājiet komentāru