2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes novadu apmeklē delegācija no sadraudzības pilsētas Polijā

Viesītes novadu apmeklē delegācija no sadraudzības pilsētas Polijā

No 10. līdz 12. jūnijam, Viesītes novadā viesojās četru cilvēku delegācija no sadraudzības pilsētas Polijā. Celadžas delegāciju pārstāvēja vicemērs, Elżbieta Dmitruk, Izglītības un sociālo jautājumu departamenta direktore Małgorzata Ochęduszko-Ludwik, tulks Maria Chrzanowska un šoferis Rafał Niemczyk. No Viesītes novada pašvaldības puses ar delegāciju tikās priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, vidusskolas direktors Andris Baldunčiks, Sporta skolas direktors Jānis Osis, kancelejas vadītāja Daina Vītola un Jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa. Vizītes mērķis bija apspriest turpmākās sadarbības iespējas starp Viesītes novada un Čeladžas pilsētas pašvaldībām.

Tikšanās laikā tika pārrunātas abu pašvaldību turpmākās sadarbības iespējas. Plānots, ka šī gada rudenī būs Viesītes novada atbildes vizīte Polijā, lai sastādītu 2016. gada sadarbības plānu. Viesītes novada domes priekšsēdētājs norāda, ka šajā tikšanās reizē tika ievirzītas sarunas par Viesītes novada pašdarbnieku kolektīvu iespējām piedalīties kādā no Čeladžas pilsētas pasākumiem 2016. gadā. J. DImitrijevs norāda, ka visi aizsāktie temati noteikti netiks nolikti plauktā, bet jau drīzumā abu pašvaldību pārstāvji sagatavos jau reālus piedāvājumus sadarbības turpināšanai: “tā pat tika runāts par sadarbības iespējām jaunatnes un sporta jomā - starptautiska futbola turnīra organizēšanu un skolēnu vasaras nometnēm. Liela interese Polijas delegācijas pārstāvjiem bija par iespējām attīstīt uzņēmējdarbības infrastruktūru Viesītes novadā, par ko noteikti tiks turpinātas sarunas arī nākamajā tikšanās reizē.”

Tā kā vairumam delegācijas pārstāvju šī bija pirmā vizīte Latvijā un Viesītes novadā, viesi tika iepazīstināti ar Viesītes pilsētu, tās vēsturi un infrastruktūru. Un, lai Polijas delegācijas pārstāvjiem sniegtu iespēju labāk iepazīt latviešu kultūru, viņiem tika sniegta iespēja piedalīties Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumos. Svētku gājiens un noslēguma koncerts viesus aizkustināja un kā norādīja Małgorzata Ochęduszko-Ludwik, neesot jāzina latviešu valoda, lai koncertā saprastu dziesmu un šo svētku nozīmi.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec. spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru