2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītē veiksmīgi aizvadīta nometne „You are here”(FOTO)

Viesītē veiksmīgi aizvadīta nometne „You are here”(FOTO)

No 12.-18. jūlijam Viesītes novadā notika kristīgā angļu valodas un sporta nometneYou are here”, bērniem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 20 gadiem. Šogad nometne pulcēja 37 dalībniekus, kas ir divreiz vairāk nekā pērn.

Veselu nedēļu pasniedzēji no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) pasniedza angļu valodas jauniešiem mācību stundas, veidoja radošās darbnīcas, sporta aktivitātes un vadīja tematiskos vakarus. Tā pat bērni nedēļas garumā diskutēja par dažādiem tematiem, kuri vērsti uz personīgo izaugsmi.

Kopumā nometnes statistika ir gana starptautiska - 17 brīvprātīgie jaunieši no ASV, un pa vienam no Ķīnas, Īrijas un Latvijas.

J. Grigs: „Jebkurš no pasākumiem, ko organizē Viesītes baptistu draudze, nebūtu iespējams bez komandas, kas ir izveidojusies šo gadu laikā. Šīs nometnes panākumu atslēga ir sadarbība starp Viesītes baptistu draudzi, Arizonas Baptistu draudzi un Viesītes domi. Manuprāt, šī nometne jauniešiem bija ļoti liels ieguvums gan angļu valodā, gan personīgajā izaugsmē.” Kā stāsta nometnes pārstāvji, finansējums, kas nepieciešams Amerikas komandai, lai nokļūtu Latvijā, tika vākts gada laikā pašu spēkiem. Savukārt, lai nometne būtu pieejama vairāk jauniešiem, Viesītes Baptistu draudze iesniedza projektu NVO konkursā, kurš tika atbalstīts.

Organizatori izsaka pateicību atbalstītājiem par ieguldījumu nometnes organizēšanā -veikalam “Riekstiņš”, veikalam “Ārītes” biržu ielā 4, Viesītes novada pašvaldībai, Donna un Kelly Hargan, Silvijai Budenai un Annijai Nārvilai.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec. spec. L. Liepiņa

Foto: Inga Kalnieša

Atstājiet komentāru