2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

FOTO: Aizritējuši Viesītes pilsētas svētki

FOTO: Aizritējuši Viesītes pilsētas svētki

Viesītes pilsētas svētki šogad sākās 31. augustā ar ekumēnisko svētbrīdi Viesītes Brīvības baznīcā, kur visu trīs konfesiju mācītāji aizlūdza par pilsētu un tās iedzīvotājiem. Dievkalpojumā arī svinīgi tika atklāts baznīcas āra apgaismojums, kam sekoja koncerts par godu pilsētas 87. gadadienai.

1. augustā Viesītes pilsētas svētki „satikšanās klusajā pilsētiņā” piedāvāja plašu programmu visām vecuma grupām. Svētku rīts jau otro gadu sākās ar rīta modināšanu, kur pašvaldības policijas vecākais inspektors Indulis Surkulis kopā ar pūtēju orķestris modināja viesītiešus. Jau no pulksten deviņiem Zaļā tirgus teritorijā darbojās amatnieku un mājražotāju tirdziņš un Viesītes mazpulcēnu vadībā tapa ziedu paklājs pilsētas ģerboņa formā.

Muzeja „Sēlija” teritorijā jau otro gadu bērniem bija bezmaksas piepūšamās atrakcijas, velokarti un dažādas radošas aktivitātes, kuras nodrošināja Viesītes Baptistu draudze. Dienas gaitā sportisko aktivitāšu entuziasti varēja baudīt boksa un ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, savukārt teātra un literārajā parkā svētku apmeklētāji varēja baudīt Saldus novada Druvas KN teātra izrādi „Īsa pamācība mīlēšanā” un tikšanos ar pasaules apceļotāju Pēteri Strubergu, grāmatas „Ar pasaules garšu mutē” prezentāciju.

Svētku koncertā muzicēja Viesītes Kultūras pils pūtēju grupa, dejoja Viesītes deju kolektīvs „Augšzeme” un viesi no Saldus – deju kolektīvs „Druva”. Koncerta pirmajai daļai sekoja svētku uzrunas un Viesītes Goda pilsoņa sveikšana. Šogad par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts un savas dzimtās pilsētas Viesītes identitātes stiprināšanā, par kultūras vērtību popularizēšanu un par Viesītes vārda nešanu pasaulē, Viesītes Goda pilsoņa nosaukums tika piešķirts viesītietim – dzejniekam un tulkotājam Guntaram Godiņam.

Tā pat svētkos pateicības saņēma tie Viesītes novada cilvēki, bez kuru darba un atbalsta nebūtu iedomājama Viesītes novada kolektīvu dalība XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos Rīgā - kultūras darbinieki, kolektīvu vadītāji, izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi, autobusu vadītāji un novada vadība. Jau tradicionāli Viesītes pilsētas svētkus apmeklēja arī patruļkuģa P-07 „Viesīte” komanda.

Svētku koncertu vadīja mūziķis, fonda „Viegli” pārstāvis Jānis Strapcāns. Līdz pat rīta gaismai uz svētku skatuves muzicēja Latvija populāri mūziķi – Dabasu Durovas, Antra Stafecka, Gipsy Mania, Otra Puse, Liene Greifāne un trīs mīlas muskatieri, Žoržs Siksna, Roberto Meloni un Rinaldo.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiec.spec. L.Liepiņa

Foto: Laura Liepiņa; Liene Kļaviņa

Atstājiet komentāru