2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītē aizvadīta I Sēlijas novadu jauniešu diena

Viesītē aizvadīta I Sēlijas novadu jauniešu diena

28. augustā Viesītē notika pirmā Sēlijas novadu un Krustpils novada jauniešu diena «Dzimis Sēlijā». Tā kā šogad ir dzejnieku Raiņa un Aspazijas gads, tad arī jauniešu dienu pasākumi noritēja šo dzejnieku zīmē - trīs cēlienos. 

Pasākums tapis sadarbībā ar visām septiņām Sēlijas novadu apvienības pašvaldībām (Salas, Viesītes, Neretas, Ilūkstes, Aknīstes, Jaunjelgavas un Jēkabpils novada) un Krustpils novada pašvaldības atbalstu. Tostarp 1000 EUR apmērā saņemts finansējums Viesītes novada pašvaldībai startējot „Latvijas valsts mežu finansētās Zemgales kultūras programmas 2015” projektu konkursā (Nr.15/1-14.2/K 16).

Sēlijas jauniešiem ciemos bija atbraukuši Zemessardzes 56. kājnieku bataljona pārstāvji, lai reklamētu Zemessardzi un aicinātu pievienoties tās rindām.

Visas dienas garumā jauniešiem no astoņiem novadiem bija pieejamas dažādas bezmaksas aktivitātes. Pirmajā dienas cēlienā norisinājās sporta spēles – kur Raiņa un Aspazijas laukumos tika noskaidrotas spēcīgākās komandas futbolā un volejbolā.

Plkst. 13:00 sportu nomainīja intelektuālas, radošas un izklaidējošas nodarbes muzeja „Sēlija” teritorijā, novadu aktivitāšu punktos. Ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja izmēģināt spēkus Antiņa stikla kalnā (klinšu siena) un satikt Mākoņskrējēju Mārtiņu Zvīdriņu, saposties „Aspazijas SPA” un tikt pie skaistiem foto „Raiņa foto” studijā, kurā ikviens ar dažādu tērpu, aksesuāru un teātra rekvizītu palīdzību varēja iejusties Raiņa un Aspazijas laika gaisotnē. – Kas zina, ko grib – spēj, ko grib. (Rainis). Zemessardzes 56. kājinieku bataljona pārstāvji kopīgi ar Nacionālās Aizsardzības akadēmijas kareivjiem izrādīja ekipējumu, ieročus, kā arī informēja jauniešus par aktuālajām izglītības iespējām. Izveicīgākie varēja pārbaudīt savus spēkus kāpjot  Antiņa stikla kalnā (klinšu siena). Salas novada  teltī ikviens interesents varēja rīmēt Raiņa stilā jeb izmantojot nejauši izvēlētas Raiņa dzejas, prozas un dramaturģijas darbu rindas, veidot repu.

Savukārt plkst. 15:00 novadu asākie prāti savas zināšanas pārbaudīja erudīcijas konkursā V.I.P. (Veiksme Prāts Intuīcija) – kur uzvaras laurus plūca Aknīstes komanda.

Pasākuma trešais cēliens, jeb vakara programma, notika Mīlestības saliņā. Visu novadu komandas dāvanā saņēma sponsoru sarūpētas dāvanu kastes, kuras bija piepildītas ar gardiem no visiem 8 novadiem. Pēc apbalvošanas runām sākās dienas muzikālā daļa, kur jauniešus ar muzikālu baudījumu priecēja mūziķis Goran Gora un grupas „Bermudu Divstūris” koncerts. Vakara izskaņā muzicēja Ilūkstes, Salas un Neretas jaunās grupas, kam sekoja DJ cīņas. Labāko Sēlijas DJ noteica paši jaunieši ar sms balsojumu. Pēc otrās kārtas, labākā Sēlijas DJ titulu šogad saņēma DJ Druvas – Raivis Strumskis un Silvestrs Liepiņš no Viesītes novada. Vienreiz tik pasaule gūstama. Tik plaša kā karaļvalstība, -Tik jaunībā… (Aspazija)

Šogad pasākums norisinājās Viesītes novadā, kas arī bija idejas autori šādam pasākumam, savukārt nākošgad jauniešus no Sēlijas uzņems Neretas novads. Tas tika noskaidrots visiem novadu vadītājiem piedaloties balonu loterijā.

Liels paldies Viesītes jauniešu komandai, kuri apzinīgi veica brīvprātīgo darbu visa pasākuma laikā.

Uz tikšanos nākošgad Neretā!

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa

Atstājiet komentāru