2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Viesītes novada pašvaldība pārstāvēta jauno ģimeņu konkursā Baltkrievijā

Viesītes novada pašvaldība pārstāvēta jauno ģimeņu konkursā Baltkrievijā

 No 25. līdz 26. septembrim, Viesītes novada pašvaldības delegācija apmeklēja sadraudzības pilsētu Baltkrievijā, lai piedalītos jauno ģimeņu konkursā “Ciema meistars”. Viesītes novadu braucienā pārstāvēja Jaunatnes lietu speciāliste Laura Liepiņa, Viesītes vidusskolas direktors Andris Baldunčiks, Kancelejas vadītāja Daina Vītola un Maisaku ģimene – Liene, Andris un Adrians.

Vizītes mērķis bija pārstāvēt Viesītes novadu apaļā galda diskusijās par jaunatnes tēmu un piedalīties jauno ģimeņu konkursā “Ciema meistars”. Konkurss notiek jau ceturto gadu, ik reiz kādā citā no 10 apgabala ciemiem. Šogad konkursā piedalījās divas vietējās komandas un divas ģimenes no Latvijas – Rēzeknes novada un Viesītes. Konkursā ģimenēm bija jāprezentē sevi ar 5 minūšu vizītkarti, jāmizo dažādi dārzeņi, jānes kartupeļu maisi, jāprezentē ģimenes ēdiens un jānosaka dažādi graudaugi. Maisaku ģimene braucienu un dalību konkursā Baltkrievijā raksturo kā pozitīvu piedzīvojumu: “Mūsu ģimene bija priecīga par tādu iespēju aizbraukt un pārstāvēt savu novadu konkursā Baltkrievijā. Tā kā šis bija pirmais gads, kad novads piedalījās, tad bijām iesācēji un dažām aktivitātēm nebijām gatavi, bet tas netraucēja sacensību garam. No visiem uzdevumiem, mūsu ģimenei visvairāk patika pēdējais, kurā kopīgiem spēkiem bija  jāataino sava ģimene. Tā pat konkurss ļāva mums iepazīties ar jaunajām ģimenēm no Baltkrievijas. Paldies Viesītes novada pašvaldībai par doto iespēju izrauties no ikdienas darbiem.” Konkursa kopvērtējumā Maisaku ģimene ieguva 3. vietu.

Apaļā galda diskusijās abām pusēm bija izdevība uzzināt vairāk par darbu ar jaunatni Viesītē un Postavā. Šajā vizītē aizsāktas diskusijas par abu pušu kopīgu projektu realizēšanu jaunatnes jomā un iespējamo jauniešu līdzdalību citos abu valstu organizētajos konkursos un pasākumos jau nākošgad.

Sadarbības līgums Viesītes novadam ar  Postavas rajona izpildkomiteju (Vitebskas apgabals, Baltkrievija) noslēgts š.g. 13. jūnijā.

Viesītes novada pašvaldības

Jaunatnes lietu spec. L.Liepiņa

Atstājiet komentāru