2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Viesītē dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis

Viesītē dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis

Vakar vēlu vakarā Viesītes novadā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājis bojā vīrietis, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

 

Izsaukums saņemts plkst.23.41 uz Viesītes pagastu, kur degusi dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, secināts, ka ar atklātu liesmu deg māja aptuveni 150 kvadrātmetru platībā, kā arī iebrucis ēkas jumts. Ugunsgrēkam noteikts paaugstinātas bīstamības rangs. Veicot dzēšanas darbus, ēkā atrasts 52 gadus veca vīrieša līķis. Ap plkst.5 ugunsgrēks likvidēts.

 

Savukārt Rīgā vakar ap plkst.20 tika saņemts izsaukums uz Urgu ielu, kur arī dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamās mājas pirmais stāvs 40 kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošās saimniecības ēkas jumta konstrukcijas trīs kvadrātmetru platībā. Ap plkst.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

 

Tikmēr Rēzeknē vakar no rīta ugunsgrēks bija izcēlies kādā sabiedriskajā ēkā. Ierodoties norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatēja, ka trīsstāvu sabiedriskās ēkas pagrabstāvā deg elektrības sadales skapis un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki. Ugunsgrēkā cieta 35 gadus vecs vīrietis, kurš ar apdegumiem tika nogādāts slimnīcā. Ugunsgrēku izdevās likvidēt aptuveni stundas laikā.

 

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 44 izsaukumus, no kuriem 19 bijuši saistīti ar liesmu dzēšanu, bet 15 - ar glābšanu. Deviņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Atstājiet komentāru